• HAT Tours Spain, Barcelona & Catalunia

Barcelona & Catalonië

 • Bestemming:
 • Duur: 8 dagen

Tussen de fraaie steden Girona en Barcelona fietst u over een oud spoorlijntje, langs kloosters en smult in heerlijke visrestaurantjes aan het strand

BARDeze vakantie toont de vele gezichten van de Spaanse provincie Catalonië. Uw fietstocht start aan de voet van de Pyreneëen en eindigt bij de Middellandse Zee. Ontdek de schoonheid van een prachtig vulkanisch gebied en het uitbundige stadsleven in Barcelona en Girona. Geniet van de fietsroute over een voormalig spoorlijntje (nu fietspad), ontspan eens lekker aan kust en ga winkelen en rondneuzen in de mooie stad Barcelona.

Dag 1: Aankomst in Girona
Besluit uw dag met een bezoek aan het historische stadscentrum, waar de kathedraal, de overblijfselen van de oude stadsmuur en de joodse wijk van een grote schoonheid zijn.

Dag 2: Olot – Girona (ca. 55 km)
Transfer naar Olot. Bijzonder interessant vandaag is het bezoek aan het vulkanisch gebied La Garrotxa, dat in 1982 door de Spaanse overheid als een natuurverschijnsel van nationaal belang is uitgeroepen. De fietsroute van Olot naar Girona voert u over een tot fietspad omgetoverd voormalig spoorlijntje genaamd El Carrilet.

Dag 3: Girona – Sant Feliu de Guíxols (ca. 45 km)
De route van Girona naar de kust volgt opnieuw het oude spoorlijntje El Carrilet. Dit betekent ruim 40 kilometer fietsen op een pad dat alleen gebruikt wordt door fietsers en wandelaars. U komt aan in Sant Feliu de Guíxols, een stad van grote culturele en historische waarde, met een schitterende haven en een oud klooster. U verblijft in een hotel gelegen aan het aantrekkelijke strand van Sant Pol.

Dag 4: Sant Feliu de Guíxols – Calella de Palafrugell (ca. 30 km)
Vandaag fietst u langs de kust via de baai van Palamós naar het plaatsje Calella de Palafrugell. U passeert fotogenieke dorpjes als Platja d’Aro en Palamós, mooie vissershaventjes met kleine restaurants waar u heerlijk vis kunt eten. Eindpunt is Calella de Palafrugell, een vissersdorp dat veel van haar oude charme heeft weten te behouden. Uw hotel ligt boven op een heuvel, hier vandaan heeft u een prachtig uitzicht over het dorp.

Dag 5: Calella de Palafrugell – Bordils (ca. 47 km)
De fietsroute voert door een streek met veel mooie dorpen gelegen op heuveltoppen. U komt langs het Gala Dali Museum, een kasteeltje dat de schilder Dali voor zijn vrouw Gala kocht. Zij ligt hier begraven, het huis is nog in dezelfde staat als in de tijd dat zij er woonde.
Bordils is een klein boerendorpje aan de rivier de Ter, omringd door bomenplantages. Een oase van rust in een prachtige omgeving, niet ver van Girona. De accommodatie in Bordils, Can Carreras del Mas, is erg leuk met eten uit eigen tuin en zelfgemaakte wijn!

Dag 6: Transfer per bus naar Girona – per trein naar Barcelona.
We vertrekken met de bus naar Girona, een ritje van ongeveer 20 minuten. Hier vandaan brengt de trein u in een uur en een kwartier naar Barcelona. Nadat u bent ingecheckt in uw hotel heeft u de hele middag de tijd om de stad te verkennen. Wandelend op de Ramblas kunt u de vele winkeltjes bezoeken of genieten van het optreden van een straatartiest (acrobatiek, mime etc.). Barcelona telt vele musea zoals b.v. het Picasso Museum.

Day 7: Barcelona
Natuurlijk is er veel fraais te zien in Barcelona. De Sagrada Família, oorspronkelijk ontworpen door Antoni Gaudí (1852 – 1926) is een massieve roomskatholieke kerk onder constructie. Andere creaties van deze grote architect zijn het Parc Güell en enkele mooie ‘casa’s’ in de binnenstad.
Een prachtig uitzicht op de haven van Barcelona heeft u vanaf Montjuïc, een uitgestrekte lage heuvel met een vlakke top. De Barri Gòtic (catalaans voor ‘Gotische Wijk’) is het centrum van de oude stad. Veel gebouwen dateren nog uit de Middeleeuwen, sommige zelf uit de tijd dat Barcelona een Romeinse nederzetting was.
Als u graag een dagje wilt zwemmen en zonnebaden, dan kunt u terecht op één van de stad’s zeven stranden.
U kunt ook een leuke Tapas-Fiets-Tour door de stad maken (vooraf reserveren bij HAT Tours à € 50,00)

Day 8: Vertrek.

 • 7 Hotelovernachtingen incl. ontbijt (2 persoonskamer/douche/toilet)
 • Diner op dag 5
 • Transfer dag 2 Girona – Olot
 • Transfer dag 6 Bordils – Girona (bus)
 • Bagagevervoer
 • Fiets met 21 versnellingen
 • Kaart en routebeschrijving
 • Toeslag alleengebruik € 325,00
 • Optionele Tapas-Fiets-Tour door Barcelona € 45,00 (vooraf reserveren bij HAT Tours)
 • Toeslag hoogseizoen (25/06 – 15/09) € 280,00

Meer over Speciale Aanbiedingen en Leuke Weetjes?