• Cycling-Break-Pause-Radfahren-Fietsen

De IJsselmeerronde

 • Bestemming:
 • Duur: 8 dagen
 • Prijs: €765

Genieten van uitgestrekte uitzichten over het IJsselmeer en de gezellige drukte van de havenstadjes

Datum Schip Prijs
13-07-2019 Flora € 860
20-07-2019 Flora € 860
27-07-2019 Clair de Lune € 860

YWRDeze fietsvakantie volgt grofweg de kust van de voormalige Zuiderzee, het huidige IJsselmeer. Niet alleen de levendige havenplaatsen met veel traditionele zeilschepen, maar ook veel afwisselende landschappen maken deel uit van deze bijzondere tour.

Vanuit de prachtige havenstad Hoorn fietst u door een oud Noord-Hollands polderland naar Enkhuizen waar u inscheept voor de overtocht naar Friesland. Langs meren, vaarten en kanalen gaat het naar Ossenzijl, in het hart van nationaal park De Weerribben.

U bereikt de dorpjes Blokzijl of Vollenhove die vroeger aan de Zuiderzee lagen. Vervolgens gaat de tocht naar het fraaie dorp Giethoorn. Een rondvaart per ‘punter’ door dit ‘Venetië van het Noorden’ is een aanrader!

Met de veerpont gaat u in Zwartsluis naar de overkant. U fietst nu bovenop de Kamper Zeedijk in de richting van Hanzestad Kampen. Via het prachtig bewaard gebleven vestingstadje Elburg bereikt u al fietsend door een bosrijk gebied het sfeervolle Harderwijk.

Spakenburg is een traditioneel dorp, waar nog inwoners in klederdracht te bewonderen zijn. Door het villadorp Blaricum en via de vestingstad Naarden fietst u terug naar Amsterdam.

Een rondvaart door de Amsterdamse grachten is een mooie afsluiting van uw fietsvakantie.

Deze tour wordt in 2018 uitgevoerd met één van onze schepen in de Standaard klasse (C) of een schip in de klasse Split Level (B)

Zaterdag: fietsen ± 15 km.

Na de inscheping in Amsterdam, vaart u over het IJ en door de sluizen naar het IJsselmeer. U vaart in zo’n 4 uur tijd naar Hoorn. ‘s Avonds maakt u een proefritje in en om Hoorn.

Zondag: fietsen ± 30 km.
De fietstocht voert door het Noordhollandse landschap langs dorpen met namen als Nibbixwoud en Hoogkarspel. In Enkhuizen gaat u weer aan boord en maakt de overtocht naar Lemmer in de provincie Friesland. ‘s Avonds is er gelegenheid tot het maken van een stadswandeling door dit karakteristieke havenstadje.

Maandag: fietsen ± 35 km.
Friesland staat bekend om zijn vele waterwegen. De fietstocht van vandaag gaat dan ook langs enkele meren en kanalen, waaronder het Tjeukemeer, naar het dorp Ossenzijl, aan de rand van het Nationale Park De Weerribben. Het is zeker de moeite waard naar het Bezoekerscentrum van dit voor Europa unieke natuurgebied te gaan. Dwars door De Weerribben en langs de Kalenberger Gracht gaat de tocht naar het schip in Blokzijl/Vollenhove.

Dinsdag: fietsen ± 40 km.
Het schip blijft vandaag in Blokzijl/Vollenhove. De tocht gaat via het provinciestadje Steenwijk naar Giethoorn, het Venetië van het Noorden. Hier kunt u een boottocht per ‘punter’ of een kanotochtje maken. Langs de Beulaker Wijde, een meer, gaat de fietstocht via Dwarsgracht terug naar Blokzijl/Vollenhove.
Als alternatief kunt u op eigen gelegenheid een dagje per fiets of kano doorbrengen in het prachtige natuurgebied De Weerribben.

Woensdag: fietsen ± 40 km.
De tocht gaat vandaag langs verschillende meren naar Zwartsluis. Dit is een levendig stadje, gelegen aan een kruispunt van vaarwegen, waar het goed toeven is op één van de terrasjes. Na de oversteek per veerpont fietst u door Genemuiden en over de Kamper Zeedijk naar hanzestad Kampen, waar het schip aan de IJssekadel ligt afgemeerd.

Donderdag: fietsen ± 55 km.
De eerste stop, een ‘must’, is in het prachtig bewaard gebleven vestingstadje Elburg. Hierna komt u door het plaatsje Nunspeet en geniet u vervolgens van de Elspeter Heide en de bosrijke gebieden rond het landgoed Huis te Leuvenum.
Uiteindelijk belandt u in Harderwijk, een levendig havenstadje dat o.a. bekend is vanwege het Dolfinarium.

Vrijdag: fietsen ± 60 km.
Het schip brengt u naar Spakenburg. Dit voormalige vissersdorp heeft een markante haven en geniet bekendheid vanwege haar klederdrachten. De tocht gaat verder via villadorp Blaricum, door het bos- en heidegebied van de Tafelberg naar het 14e eeuwse Naarden-Vesting. Langs het IJ-meer en via Muiden komt u weer aan in Amsterdam.
Voor de liefhebbers is er ‘s avonds een stadswandeling of een rondvaart (voor eigen rekening) door het centrum van Amsterdam.

Zaterdag:
Na het ontbijt nemen uw gids en de bemanning afscheid en is uw fiets- & vaarvakantie ten einde.

(veranderingen voorbehouden)

 • 8 dagen/7 nachten verblijf aan boord van een comfort schip (A) of een schip in de klasse split level (B)
 • Alle maaltijden (ontbijt + lunchpakket + 3- gangen diner)
 • Fiets met versnellingen en fietstas
 • Kaart met gemarkeerde route
 • Informatiepakket
 • Reisbegeleiding
 • Verscheidene stadswandelingen
 • Compensatie fietsschade
 • verblijf aan bood van een split level schip (B), korting €40,00 per persoon.
 • Reis naar/van Amsterdam
 • Drankjes aan boord
 • Excursies

 

 

 

Meer over Speciale Aanbiedingen en Leuke Weetjes?