• LTK Lycia Mountain view cyclists

Lycië, de Turquoise Kust

 • Bestemming:
 • Prijs: €855

Ontdek de echte Turkse gastvrijheid aan de Lycische kust en aan boord van een comfortabel Turks gület

Turkije LTKDe schilderachtige Lycische kuststreek in Turkije met zijn heerlijke klimaat biedt u de optimale mogelijkheden voor een actieve fiets- & vaarvakantie. Naast een prachtige natuur vindt u in dit gebied vele culturele hoogtepunten, zoals de Koningsgraven van Kaunos.
Tijdens deze tour van een Nederlandse reisorganisatie verblijft u aan boord van een luxueuse Turkse gület, een schitterende motorzeiler met een hartelijke bemanning.
Overdag gaat u zelfstandig met GPS-routes of met de fietsgids het rustige binnenland met zijn kleine dorpjes en vele fruitplantages ontdekken. U fietst op een mountainbike want de weg is niet altijd verhard en soms zult u ook een klimmetje tegenkomen. De uitgestippelde routes zijn voor iedereen met een normale conditie goed te doen. Na de fietstocht is het altijd heerlijk thuiskomen op het schip.
Voordat de schipper het anker licht en op weg gaat naar het volgende fraaie baaitje, neemt u natuurlijk eerst nog even een frisse duik in het azuurblauwe water!
Tijdens deze fiets- & vaarvakantie maakt u kennis maken met de vermaarde Turkse gastvrijheid. Ook kunt u enkele heerlijke streekgerechten uitproberen en zelfs een traditioneel modderbad nemen!

Zaterdag: aankomst
U arriveert op de luchthaven van Dalaman waar u persoonlijk wordt ontvangen. Per bus wordt u naar de haven van de stad Fethiye gebracht waar het schip, een luxe gület, op u ligt te wachten. Er wordt overnacht in de haven zodat u ‘s avonds nog kort de sfeer kunt opsnuiven in dit Turkse stadje.

Zondag: fietsen ± 20 km
De eerste rit van deze fietsvakantie voert u vanuit de haven van Fethiye over het nabijgelegen schiereiland. Onderweg heeft u een werkelijk schitterend uitzicht over de vele prachtige baaien en de azuurblauwe zee. U fietst hoofdzakelijk over verkeersarme geasfalteerde weggetjes met af en toe een kort klimmetje. De fraaie baaitjes lenen zich uitstekend voor een heerlijke verfrissende duik. Terug in de haven wordt het anker gelicht en varen we naar een baaitje net buiten Fethiye voor de lunch. Hierna vaart het schip in ca. 2 uur naar de baai van Gemiler waar zal worden overnacht. Hier aangekomen is er voldoende tijd om een wandeling te maken op St Nicolas eiland (niet inclusief). U wordt dan met het bijbootje naar het eilandje gebracht.

Maandag: fietsen ± 20 km
Na het ontbijt brengt het kleine bootje de deelnemers met fietsen naar het strand. Vanuit de baai fietsen we over rustige asfaltwegen naar de Griekse ‘spookstad’ Kayaköy. Een gelijkmatige klim brengt u vanaf de kust op een hoogte van 150 meter. Over smalle weggetjes fietsen we over het plateau richting Kayaköy. Onderweg passeren we een aantal Lycische graven van circa 3000 jaar oud. Kayaköy is al sinds de jaren 20 van de vorige eeuw onbewoond en staat op de UNESCO werelderfgoedlijst . De bezichtiging van deze spookstad is voor eigen rekening. Na het bezoek is het tijd voor een lekker kopje thee in een klassieke Turkse ‘Cay Bahce’. Voor de lokale bevolking is zo’n cafeetje de plek om dagelijks wat bij te praten en een spelletje te spelen. Als de dorst is gelest dalen we over kronkelige weggetjes af af naar het schip in de fraaie baai van Gemiler. Na de lunch aan boord kiest het schip het ruime sop en vaart naar de baai van Agi Limani om daar de nacht door te brengen.

Dinsdag: fietsen ± 40 km
Na het ontbijt volgt een korte vaartocht naar de baai van Sarigerme. Vanaf het brede zandstrand fietst u over vlakke wegen in de richting van het bedrijvige stadje Dalaman. Het landschap wordt wat meer heuvelachtig en u fietst over smalle weggetjes. In Sarsala Köyu is het tijd voor een kopje koffie of een glaasje thee. Na de pauze stijgt de weg tot een hoogte van 150 meter, onderweg passeert u een fraai binnenmeer. Op de top van de klim ziet u de eindbestemming van vandaag al liggen; de baai van Sarsala. Voor uw veiligheid gaat de afdaling over een onverharde weg op lage snelheid. Op het schip volgt een heerlijke lunch, daarna kunt u nog even zwemmen of snorkelen. Vervolgens vaart het schip verder en ankert voor de nacht in een baaitje bij Batik Hamam. ‘s Avonds is het leuk een wandelingetje te maken naar de opgravingen van het badhuis waar Cleopatra nog in de ezelinnenmelk heeft gepoedeld.

Woensdag: rustdag
Na het ontbijt gaat het per schip naar het haventje van het stadje Göcek. Aan de kade liggen hier de jachten van de rijken en de boulevard staat vol met terrasjes. Per busje volgt een transfer (40 minuten) naar het stadje Dalyan. Hier gaan we aan boord van een klein bootje wat ons verder de gehele dag begeleidt. Dwars door een uitgestrekte rietdelta varen we naar het strand van Iztuzu. Dit is de plek waar een zeldzame beschermde zeeschildpaddensoort ‘s nachts hun eieren afzet. Er volgt een heerlijke lunch aan boord van het scheepje waarna we het leuke stadje Dalyan gaan bekijken. Aansluitend brengt het taxibootje u naar de heilzame warme modder- en zwavelbaden, gelegen aan de oevers van het Köycegiz meer. Misschien ziet u hier ook wel schildpadden zwemmen! Op het einde van de middag brengt de bus u weer naar het schip, dobberend in de haven van Göcek.

Donderdag: fietsen ± 30 km
Een kort vaartochtje brengt u in de baai Günlüklü. Hier stapt u op de fiets. Door een bosrijke omgeving over smalle onverharde paden gaat het in de richting van de Boncuk baai. Onderweg pauzeren we aan het strand voor een kopje koffie. We fietsen door boomgaarden met sinaasappel-, mandarijnen- en granaatappelbomen. We fietsen over het strand en de boulevard waarna we via een korte pittige klim op 75 meter hoogte komen. Daarna dalen we af naar het volgende baaitje van Kucuk Boncuklu waar wordt overnacht. Maar eerst het nog tijd voor een welverdiende verfrissende duik!

Vrijdag: fietsen ± 45 km
Vandaag maakt u ter afsluiting van uw Fiets- & Vaarvakantie een prachtige tocht waarbij u vooral van het betoverende landschap zult gaan genieten. Na het ontbijt brengt het schip u eerst terug naar Fethiye. Via de boulevard van Fethiye en het strand van Çalis fietst u over een oud pad dat vroeger gebruikt voor de mijnbouw dieper de natuur van het binnenland in. Hier valt vooral de grote verscheidenheid aan landschappen en natuurschoon op. In dit heuvelachtige landschap moet er natuurlijk af en toe even geklommen worden!
We dalen af voor de lunch bij Yalçin in Yaniklar. In een typisch Turkse ambiance gaat u heerlijk genieten van allerlei lekkere producten uit eigen tuin! Het kleine privémuseumpje is een bezoekje waard.
De laatste kilometers van uw fietsvakantie brengen u via het strand van Çalis terug naar het schip in de haven van Fethiye, waar u de laatste nacht aan boord beleeft.

Zaterdag: vertrek
Afscheid van bemanning en schip na het ontbijt. Aan het eind van de morgen transfer naar de luchthaven Dalaman.

Wijzigingen in routeprogramma en accommodatie voorbehouden.

 • Verblijf aan boord (8 dagen/7 nachten)
 • Volpension 7x (2x lunch aan land)
 • Meertalige reisbegeleiding (2 fietsbegeleiders)
 • MTB fiets met 27 versnellingen
 • Gedetailleerde routebeschrijving en kaart
 • Bezoek modder- en zwavelbaden Dalyan
 • Transfer van/naar luchthaven Dalaman
 • Toeslag alleengebruik € 350,00
 • Dranken aan boord en tijdens lunches aan wal
 • Bezoek St Nicolas Eiland (± TL 8,00)
 • Bezoek spookstad Kayaköy (± TL 8,00)
 • Hoogseizoenstoeslag (23/7) € 60,00

Meer over Speciale Aanbiedingen en Leuke Weetjes?