• charter_barge_schiff_schip_haarlem

Oudhollandse steden Route

Over de kronkelige Amstel en door Hollands Groene Hart varen naar de kaasstad Gouda en de lakenstad Leiden.

Nadat u door de Magere Brug bent gevaren verlaat u het drukke Amsterdam en wordt de omgeving steeds landelijker. U bent nu in het Groene Hart van de Randstad. Vanuit Uithoorn kunt u in de vroege morgen de bloemenveiling FloraHolland in Aalsmeer bezoeken. In Gouda zijn naast kaas, kaarsen en stroopwafels ook veel interesssante
monumenten te bezichtigen. Denk aan het Waaggebouw en het Stadhuis op de Grote Markt of de Sint Janskerk met zijn wereldberoemde glas-in-lood ramen.
Over de Gouwe en de Oude Rijn gaat de reis naar Leiden. Het is heerlijk om door dit stadje te wandelen en vanaf de Burcht heeft u een prachtig uitzicht op de Hooglandse Kerk. Op donderdag komt u aan in Haarlem, dat komt goed uit want in deze beste winkelstad van Nederland is het dan koopavond! Na het ontbijt maakt u de terugreis naar Amsterdam.

Eerste dag:
U wordt door de bemanning welkom geheten aan boord en wegwijs gemaakt op het schip. De bagage kan in de hutten worden achtergelaten en eventueel uitgepakt worden.
Daarna gaan de trossen los en beginnen we aan het eerste traject van deze route. We varen over de rivier de Amstel dwars door het centrum van Amsterdam. Het uitzicht vanaf het schip wordt voor een groot deel bepaald door talloze woonschepen die langs de kant liggen en prachtige oude gevelpanden. Ook zien we theater Carré en de Magere Brug.
Al gauw nadat we Amsterdam verlaten hebben, wordt de rivier kronkeliger en het landschap mooier en groener. Na een tocht van enkele uren, meren we aan in het dorp Uithoorn.

Tweede dag:
Vandaag ontbijten we heel vroeg, want om acht uur begint de bloemenveiling in Aalsmeer. Met de bus is dit makkelijk te bereiken. Daarna gaat de reis door naar Gouda, we varen hierheen over het Aarkanaal en de Gouwe. In Gouda meren we af in het centrum aan de Veerstal. Gouda staat het meest bekend om zijn kaas en om de fabricage van kaarsen.
Bezienswaardigheden zijn onder andere: de Sint Janskerk met zijn wereldberoemde gebrandschilderde glas-in-loodramen, de Markt met zijn mooie stadhuis, Museum het Catharina Gasthuis (o.a. schilderijen, pijpen, tegels, oude interieurs, folterkamer) en korenmolen de Roode Leeuw.

Derde dag:
Vanuit Gouda varen we over de Gouwe terug naar Alphen aan de Rijn en vandaar over de Oude Rijn naar Leiden. In Leiden wordt afgemeerd bij de Zijlpoort, een zeer oude stadspoort. ’s Avonds kan er nog een wandeling gemaakt worden door deze oudste universiteitsstad van Nederland, die een mooie oude stadskern heeft.

Vierde dag:
Vandaag is de eindbestemming Haarlem. Over de Kagerplassen en de Ringvaart komen we eerst langs bollentuin de Keukenhof, in het seizoen een bezoekje waard. Verderop aan het kanaal bevindt zich museum Cruquius. Dit oude pompgemaal is gebruikt bij de droogmaking van de Haarlemmermeerpolder. Een leerzaam museum wat vertelt over de strijd van de Nederlanders tegen het water. Na een eventueel bezoek gaat de tocht door naar Haarlem. Op slechts enkele meters afstand van de ligplaats in Haarlem is het Teylers Museum, het eerste en oudste museum van Nederland. De stad is verder beroemd door het Frans Hals Museum, de vele hofjes en de Sint Bavokerk. In Haarlem heeft u een uitstekende gelegenheid hebt om eens lekker te winkelen in het centrum. Op donderdagavond is het winkelavond. Als het weer het toelaat kunt u daarna nog lekker nagenieten op één van de terrassen aan de Grote Markt.

Vijfde dag:
We vertrekken uit Haarlem en varen over het Noordzeekanaal naar Amsterdam. Rond het middaguur zijn we weer terug op de plaats van vertrek.

Foto’s

Meer over Speciale Aanbiedingen en Leuke Weetjes?