• th_charter_bridge_brucke_brug_amsterdam

Winkeltour

In één weekend langs de mooiste winkelstad én de grootste markt van Nederland

Na een eerste overnachting aan boord in Amsterdam gaan zaterdagochtend de trossen los. Via het dorp Spaarndam vaart het schip naar Haarlem, één van de leukste winkelsteden van Nederland. Op enkele meters afstand van de ligplaats is het Teylers Museum, het eerste en oudste museum van Nederland. Haarlem is verder beroemd door het Frans Hals Museum, de vele hofjes en de Sint-Bavokerk. Zondagochtend vaart het schip naar Beverwijk voor een bezoek aan de Beverwijkse Bazaar, ook wel Zwarte Markt genoemd. In de honderden kramen is van alles te koop, van computers, kleding, tweedehands spulletjes tot oosterse kruiden en tapijten. Ook vindt u hier een variatie aan etenstentjes! U kunt hier makkelijk een aantal uren zoet brengen. ‘s Middags vertrekt het schip weer naar Amsterdam.

U wordt door de bemanning welkom geheten aan boord en wegwijs gemaakt op het schip. De eerste nacht wordt doorgebracht in Amsterdam.

Op zaterdagochtend gaan de trossen los en varen we eerst naar het kleine plaatsje Spaarndam. In het schilderachtige haventje vindt u het standbeeld van Hans Brinker, de jongen die door zijn vinger in de dijk te steken het land van overstroming heeft gered. Na het bezoek gaat de tocht door naar de stad Haarlem. Haarlem is een van de leukste winkelsteden van ons land. De gezellige winkelstraten rondom de Grote Markt vormen een waar shopping paradijs.
Voor de niet shoppers ligt op slechts enkele meters afstand van de ligplaats het Teylers Museum, het eerste en oudste museum van Nederland. De stad is verder beroemd door het Frans Hals Museum, de vele hofjes en de Sint Bavokerk.

Zondagochtend verlaten we Haarlem weer en varen richting Beverwijk. In deze plaats wordt elk weekend de Beverwijkse Bazaar (of Zwarte Markt) gehouden. In de honderden kramen is van alles te koop, van computers, kleding, tweedehands spulletjes tot oosterse kruiden en tapijten. Ook vindt u hier van alles te eten! U kunt er gerust een flink aantal uren zoet brengen.
In de loop van de middag vertrekt het schip weer naar Amsterdam.

Foto’s

Meer over Speciale Aanbiedingen en Leuke Weetjes?