Nederland staat wereldwijd bekend om het gebruik van de fiets. Iedereen in dit vlakke landje heeft wel minstens één exemplaar, maar veel mensen hebben meerdere fietsen, allemaal voor ander gebruik.

Enkele decennia geleden was het nog heel gewoon dat de meeste mensen op de fiets naar het werk reden. Op oude straatfoto’s zie je spectaculaire hoeveelheden fietsers, allemaal ’s morgens op weg naar kantoor of fabriek.

De groeiende welvaart vanaf de jaren zestig heeft veel burgers de mogelijkheid gegeven om een auto te kopen. Al snel werd de auto het meest belangrijke vervoermiddel in het woon-werkverkeer. Zoals we inmiddels weten heeft dit nogal wat problemen opgeleverd: verkeerschaos door files, luchtvervuiling en flinke economische schade.

De Nederlandse overheid probeert sinds jaar en dag met allerlei maatregelen het autoverkeer terug te dringen ten gunste van het openbaar vervoer. Met meer of minder enthousiasme wordt ook geprobeerd de forens weer terug op de fiets te krijgen.
Een nieuwe troef hierbij is het onlangs geopende, 10 km lange, snelfietspad tussen Zaandam en Amsterdam. Deze snelle route zonder stoplichten en kruisingen is aangelegd met het idee om het fietsgebruik te stimuleren en daarmee tegelijkertijd luchtvervuiling en verkeersopstoppingen te reduceren.
Een leuke bijzonderheid aan het snelfietspad is de speciale verlichting. Er is gekozen voor een dynamisch verlichtingssysteem, hierbij gaan de lantaarnpalen feller gaan branden zodra een fietser deze nadert.

=============================================

HAT Tours, uw specialist van Fiets- en Vaarvakanties, houdt u op de hoogte van alles wat met fietsen te maken heeft.

Als u zich wilt abonneren op onze toekomstige blogs, klik dan op Contact HAT Tours en laat uw naam en email-adres achter. U ontvangt automatisch een melding van elke nieuwe blog.

We ontvangen graag uw opmerkingen en aanvullende informatie.

 

foto: Fietsers op de roltrap van de Maastunnel in Rotterdam (1959). @ Foto: Aart Klein.