Een geweldig initiatief dat in Parijs (en verschillende andere Franse steden) is ontwikkeld, is het Vélib Cycle System LINK: http://en.velib.paris.fr/ dat sinds juli 2007 bestaat. Het systeem is vrij eenvoudig en gebruiksvriendelijk.
Bij 1800 fietsenstallingen staan ongeveer 20.000 fietsen klaar in de rekken. Deze stallingen liggen meestal niet verder uit elkaar dan 300 meter, hier vindt u behalve de grijze fietsen ook een Vélib-terminal met een LCD-scherm.

Ter plaatse koop je met je creditcard een abonnement voor een dag (€ 1,70) of week (€ 8,00). Je pakt gewoon een fiets uit het rek en betaalt de tijd dat je hem gebruikt hebt en terugzet in een rek. Het eerste half uur is gratis. Het tweede halfuur kost je € 1. Het derde halfuur kost € 2 en elk volgend halfuur kost € 4. Dus hoe langer je fietst hoe duurder het wordt.

U kunt een route plannen met behulp van de speciale fietskaart ‘Paris à Vélo’ die verkrijgbaar is bij de plaatselijke toeristenbureaus. Op deze kaart zijn de fietspaden in rood aangegeven. Je kunt deze kaart hier ook online bekijken.

Fietsen door Parijs is allang geen ‘city jungle’-ervaring meer. Alle hoogtepunten van deze prachtige stad zijn snel en veilig op de fiets te bereiken! Geniet van je fietstocht!

Tijdens de fietsvakantie ‘Langs de rivier de Seine‘ maakt u ook een fietstocht met reisbegeleiding vanaf de landelijke buitenkant van Parijs naar het 19e eeuwse centrum waar het hotelschip ligt afgemeerd.

 

=============================================

HAT Tours, uw specialist van Fiets- en Vaarvakanties, houdt u op de hoogte van alles wat met fietsen te maken heeft.

Als u zich wilt abonneren op onze toekomstige blogs, klik dan op Contact HAT Tours en laat uw naam en email-adres achter. U ontvangt automatisch een melding van elke nieuwe blog.

We ontvangen graag uw opmerkingen en aanvullende informatie.

Foto: © Velib Paris