Op 17 april 1935 kwam in hotel Krasnapolsky te Amsterdam een groep van 75 mensen bijeen met het idee om samen enkele avonden te gaan schilderen.
Zo ontstond De Amsterdamse Vereniging De Zondagsschilders , die momenteel is uitgegroeid tot een grote, actieve vereniging met 500 leden.
Van maandag tot en met zaterdag wordt er onder begeleiding van enthousiaste beroepskunstenaars op het eigen atelier, in hartje Amsterdam, de mooiste kunst gecreëerd.
Er zijn nu 25 groepen actief met tekenen, schilderen, druktechnieken en beeldhouwen. Niet alleen gevorderden, maar ook beginners zijn van harte welkom bij De Zondagsschilders!

Elke eerste zondag van de maand is tijdens het ‘Portret op Zondag’ een bekende Amsterdammer te gast als model. Onder andere schrijvers, acteurs en politici (waaronder enkele Amsterdamse burgemeesters) hebben al geposeerd.
Ook activiteiten als lezingen en buiten schilderen (o.a in de dierentuin Artis) zijn geliefd bij de leden. Tijdens de zomerstop van drie maanden worden er diverse workshops en zomercursussen aangeboden.

Een bijzondere activiteit is de jaarlijkse schilderreis aan boord van het gezellige motorpassagiersschip Amsterdam . Een week lang wordt er gevaren door de mooiste streken van Nederland en in de haventjes wordt er onder leiding van een docent naar hartelust geschilderd.
De Zondagsschilders zijn al zo’n 25 jaar achter elkaar te gast geweest op het schip! De bemanning weet dus ondertussen wel dat het creatieve proces hongerig maakt en verzorgt driemaal daags een heerlijke maaltijd. ’s Avonds wordt aan dek het werk van de dag besproken, uiteraard onder het genot van een drankje!
En daarna wordt er ’s nachts in de kooi heerlijk gedroomd over een nieuw vaar- en schilderavontuur op de volgende dag!

Een superleuk concept: schilderen en varen. De Zondagsschilders hebben inmiddels vele waterwegen en streken in Nederland verkend. Hetzelfde concept kan ook worden uitgerold in België en Frankrijk waar HAT Tours diverse tours aanbiedt. De tour ‘Langs de Seine’ (link: https://hat-tours.com/tour/living-the-seine-river-2018/) voert langs plaatsen waar impressionisten als Van Gogh en Sisley hun inspiratie opdeden naar hartje Parijs! Vanuit de kunststad Gent is een inspirerende route naar de keizersstad Compiègne in Frankrijk uitgestippeld.

Krijgt u hier inspiratie van? Vallen de activiteiten van uw vereniging of groep te koppelen aan een scheepsreis? HAT Tours heeft hier allerlei ideeën over!
Klik HIER  voor meer informatie over groepsreizen.

=============================================

HAT Tours, uw specialist van Fiets- en Vaarvakanties, houdt u uitgebreid op de hoogte van alles wat met fietsen te maken heeft.

Als u zich wilt abonneren op onze toekomstige blogs, klik dan op Contact HAT Tours en laat uw naam en email-adres achter. U ontvangt automatisch een melding van elke nieuwe blog.

We ontvangen graag uw opmerkingen en aanvullende informatie.