Knud Mølby Henriksen uit Denemarken organiseert al meer dan 30 jaar een jaarlijkse kunst- en architectuurreis door Nederland met ons varende hotelschip ‘Tijdgeest’.

Knud Mølby is beeldend kunstenaar en heeft daarnaast jarenlang in het onderwijs gewerkt. Eerst als docent kunst en architectuur aan de lerarenopleiding van het stadje Nørre Nissum. Hier begon hij voor het eerst met het organiseren van educatieve schoolreizen naar Nederland in de zomer.

Later is Knud ook gastdocent geworden aan de Senior High School (Seniorhøjskole) in Nørre Nissum. De højskole is een uniek Deens schooltype. Hier volgen volwassenen korte of langere cursussen in het veld van de geesteswetenschappen Tijdens de cursussen (soms wel een half jaar) wonen de studenten intern. Er is veel vrijheid, examens of diploma’s bestaan niet. In dit idealistische schooltype leer je in feite om een ‘volledig mens’ te worden.
Knud nam ook deze studenten elk jaar weer mee op studiereis naar Nederland.

Na zijn pensionering, bestaan de groepen van Knud’s scheepsreis uit oude collega’s, vrienden, buren en vrienden van vrienden.

Knud Mølby biedt een bijzonder uitgebalanceerd reisprogramma. De mooiste musea van Nederland worden onder zijn deskundige leiding bezocht. En tijdens de stadswandelingen ligt de nadruk op architectuur. Ook de smaakpapillen worden geprikkeld, bijvoorbeeld tijdens een proeverij van Goudse kaas en jenever.
Elke dag begint en eindigt met het samen liedjes zingen uit het Højskole Liedboek!

Al jaren verblijven de groepen van Knud aan boord van het gezellige hotelschip ‘Tijdgeest’ van schipper Gerrit van Terwisga. Inmiddels weten die twee precies wat ze van elkaar kunnen verwachten, waardoor deze groepsreis ieder jaar een groot succes is!

Meer informatie over groepsreizen
Voor vragen of een offerte, mail naar: info@hat-tours.com