Programma

U legt per dag gemiddeld zo’n 45 km af en bent van ongeveer 9-16 uur aan het fietsen. Onderweg heeft u ruimschoots de tijd om leuke en interessante bezienswaardigheden (soms inclusief!) te bezoeken, uit te rusten en de lunch te gebruiken. Het is tenslotte vakantie!

Terug naar Fiets- en Vaarvakanties

deck-barge-panagiota

Fietsen

Voor alle fietstochten in Nederland en België staan er uitstekende en goed onderhouden Hollandse fietsen voor u klaar. Ze zijn voorzien van handremmen, 7 versnellingen en een fietstas. Bij de tours in andere landen beschikt u over fietsen met meer versnellingen, aangezien het landschap daar meestal glooiender is.

Terug naar Fiets- en Vaarvakanties
Bikes France

Aragon

Schepen

Onze gezellige passagiersschepen dienen als varend hotel tijdens uw fiets- & vaarvakantie. Terwijl u al fietsend het landschap verkent volgt het schip, met uw bagage aan boord. Vrijwel alle schepen hebben 2-persoons hutten voorzien van douche en toilet. De maaltijden worden in de salon geserveerd. Sommige schepen beschikken over een aparte bar

Een meer gedetailleerde classificatie van de schepen vindt u hier
  • 
A+. Comfort Plus: Schepen voorzien van ruime hutten met 2 eenpersoons lage bedden. Douche en toilet in hut aanwezig.
  • A. Comfort: Schepen voorzien van standaard hutten met 2 eenpersoons lage bedden. Douche en toilet in hut aanwezig.
  • B+. Convenient of Split-level Extra: Schepen voorzien van ruime hutten met een laag tweepersoons bed of een ruime hut met 2 eenpersoons split-level bedden (L-vormig, kort boven elkaar). Douche en toilet in hut aanwezig.
  • B. Split-level en laag tweepersoons: Schepen voorzien van eenvoudige hutten met een laag tweepersoonsbed of met 2 eenpersoons split-level bedden (L-vormig, kort boven elkaar). Douche en toilet in hut aanwezig.
  • C+. Standaard split level: Schepen voorzien van eenvoudige hutten met 2 enkele split-level bedden. Douche en toilet in hut aanwezig.
  • C. Standaard: Schepen voorzien van eenvoudige hutten met stapelbedden. Douche en toilet in hut aanwezig.
  • D. Economy: Schepen voorzien van eenvoudige hutten met stapelbedden. Douches en toiletten voor gemeenschappelijk gebruik op de gang
Terug naar Fiets- en Vaarvakanties

Deck barge Allure

Maaltijden

Elke dag begint met een uitgebreid fietsersontbijt. U stelt zelf uw eigen lunchpakket samen (brood, fruit en drinken). Als u na een dag fietsen op uw plaats van bestemming bent aangekomen, kunt u genieten van een 3-gangen diner.

Terug naar Fiets- en Vaarvakanties
Taste of Burgundy, Burgund Erfahren, Het Bourgondische Leven Buxy Wine tasting Wijn proeverij Weinprobe

Fred van Leeuwen

Medepassagiers

De groep deelnemers bestaat uit circa 20 à 30 mensen van verschillende leeftijd en conditieniveau; er zal dus in een rustig tempo worden gefietst. Tijdens uw fiets- & vaarvakantie kunt u Duitsers, Fransen, Amerikanen en Italianen tegenkomen, maar ook Zuid-Afrikaners en Nieuw-Zeelanders. Iedereen heeft gemeen dat ze een leuke, actieve en vooral ontspannende fietsvakantie willen beleven.

Terug naar Fiets- en Vaarvakanties

Cyclists Forest Fietsers Radfahrer Bos Wald

Jill Chadwick

Bemanning

De bemanning van de schepen zorgt ervoor dat uw verblijf aan boord zo aangenaam mogelijk is. De schipper is verantwoordelijk voor het veilig vervoeren van passagiers en bagage. De scheepskok en een algemeen assistent verzorgen uw maaltijden. De bemanning is hulpvaardig en staat altijd open voor uw vragen.

Terug naar Fiets- en Vaarvakanties

Crew Barge Tijgeest

Reisbegeleiding

Tijdens alle fiets- & vaarvakanties fietst een enthousiaste meertalige reisleider met u mee en informeert u over de route. Diverse keren wordt er ’s avonds een stadswandeling gemaakt.
In Nederland en Frankrijk vertegenwoordigt de reisbegeleider HAT tours aan boord en is er voor advies en uw vragen.

Terug naar Fiets- en Vaarvakanties

Fred Cycling Radfahren Fietsgids

Ian Philips

Hoe kunnen we je helpen?

Miranda

Miranda Grommé

Hallo ik ben Miranda.Ik verzorg de reserveringen voor de fietsvakanties. U kunt mij bellen of mailen met alle vragen die u heeft over deze fantastische reizen:

Contact Miranda

Veel gestelde vragen

Hoe ziet mijn groep eruit? ?
De groepen bestaan uit ongeveer 12 tot 25 personen, afhankelijk van de tour die u boekt. Er boeken mensen van alle leeftijden maar voornamelijk tussen de 35 en 65 jaar oud. Op onze tours kunt u vaak mensen uit Australië, Nieuw Zeeland, Amerika, Canada, Engeland, Duitsland, Italië en Spanje tegenkomen.
Ook als u alleen reist en u wilt met een groep één van onze tours beleven, bent u bij ons aan het juiste adres. U kunt een eenpersoonshut boeken tegen een toeslag. Dit is wel op aanvraag. Of u boekt een hut op indeling, waarbij u de hut deelt met een medereiziger van hetzelfde geslacht.

Wat voor fiets krijg ik?
U krijgt een tourfiets met 7 of 24 versnellingen en met handremmen, afhankelijk van de tour die je doet. We kunnen op aanvraag ook een Elektrische fiets (max. 2 op de Franse tours) of tandem voor u reserveren. Voor de kinderen, kunnen wij een kinderfiets, kindertandem, kinderzitje of fietskar reserveren. Met betrekking tot deze speciale fietsen, worden er toeslagen berekend.
Tijdens de tour krijg u een fietstas voor een flesje water, fotocamera en uw lunchpakket. U mag ook je eigen fiets meenemen. In dat geval ontvangt u een korting.

Wat doet mijn gids?
Bij de Fiets- en Vaarvakanties is een reisbegeleider aanwezig. Hij/Zij begeleidt de groep tijdens de fietstochten, excursies, stadswandelingen en is altijd aanwezig voor uw vragen. Uw reisbegeleider spreekt in ieder geval Nederlands, Engels en Duits. Sommige reisleiders spreken ook Frans, Italiaans of Spaans. Bij onze familiereizen zijn er, afhankelijk van de grootte van de groep, 2 reisbegeleiders aanwezig.

Wat is het fietsniveau van mijn tour?
Bij het dag tot dag programma van elke tour vindt u de fietsafstanden. Als u twijfelt of u dit voor u haalbaar is, kunt u ons altijd om advies vragen. Bij de dagschrijvingen vermelden we altijd of er tijdens die etappe wat meer heuvels zijn dan normaal.
Wanneer u een dag niet wilt fietsen bent u welkom om aan boord te blijven. Alleen in België is aan boord blijven tijdens het varen niet toegestaan. Als u in België niet wilt fietsen, kunnen wij voor u apart vervoer regelen (tegen een vergoeding) naar de volgende haven.

Wat gebeurt er als het regent?
Als het regent wordt er in de regel gewoon gefietst. Bij noodweer of en bij extreme toestanden kunnen wij besluiten het fietsprogramma aan te passen of dat er een vaartocht zal zijn. Gewoonlijk kunt u er uiteraard voor kiezen om zelf een dagje aan boord te blijven. Alleen in België is niet toegestaan aan boord te blijven tijdens het varen.

Moet ik een helm dragen?
In Nederland en België is het dragen van een helm is niet verplicht. Als u zich daardoor veiliger voelt kunt u zelf een helm meenemen. Op onze buitenlandse tours raden wij u, vanwege het meer geaccidenteerde terrein, ten zeerste aan om een helm mee te nemen en te dragen.

Is de reis geschikt voor kinderen?
Kinderen zijn uiteraard welkom op al onze tours. Let er wel op dat sommige tours langere fietsafstanden hebben en daardoor minder geschikt voor hen kunnen zijn. Wij hebben 2 verschillende familiereizen ontwikkeld die speciaal bestemd zijn voor gezinnen met kinderen tot ongeveer 12 jaar. Mocht u hierover vragen hebben, neemt u dan gerust contact met ons op.

Hoe kan ik een tour boeken?
Als u een leuke fietsvakantie gevonden heeft, die u bij ons op een bepaalde datum wilt boeken, neemt u dan contact met ons op. Wij kunnen dan direct de beschikbaarheid voor u controleren. Om een boeking te bevestigen, verzoeken wij u om ons reserveringsformulier volledig in te vullen en ondertekend naar ons terug te sturen. Het formulier kunt u downloaden op deze website.

Wat zijn de kosten?
De prijzen die u ziet zijn inclusief: verblijf, maaltijden, reisbegeleiding, fietshuur (bij de tour in Nederland/België incl. schadecompensatie), fietstas, beddengoed/handdoeken, sommige excursies, informatiemateriaal en een transfer (soms). Wij rekenen geen reserveringskosten. Voor een betaling met creditcard betaalt u een toeslag per persoon.
Bij sommige tours zijn er nog enige toeslagen als hoogseizoen of voor een speciale hut. Check daarom ook wat er bij ‘exclusief’ bij een reis vermeld staat.

Zijn verzekeringen verplicht?
Het is niet verplicht een reis- en/of annuleringsverzekering verzekering af te sluiten. Klanten uit Europa kunnen bij HAT Tours een verzekering boeken. Woont u buiten Europa, neemt u dan contact op met een verzekeringsmaatschappij in uw eigen land. Let wel dat een annuleringsverzekering direct bij of zeer kort na de boeking moet worden afgesloten.
Bij de begeleide reizen in Nederland en België is een compensatie voor fietsschade inclusief. Voor onze tours in Frankrijk en de Fiets & Hotel tour ‘De Landschappen van het IJsselmeer’ is het mogelijk om een fietsverzekering bij te boeken. Een extra fietsverzekering is verplicht als u een E-bike huurt.

Wat neem ik mee op reis?
De ruimte in uw hut op het hotelschip is beperkt dus wij raden u af om een grote en harde koffer mee te nemen. Het is beter om een reistas of zachte koffer mee te nemen die u onder het bed kunt schuiven. Wij adviseren u om alleen mee te nemen wat nodig is, zoals comfortabele kleding, sportschoenen of vergelijkbare schoenen met rubber zolen (u kunt geen hoge hakken of schoenen met leren zolen aan op het schip), zonnebril, zonnebrandcreme, pet, water- en winddicht jack, zaklantaarn, waterfles, (smart-) phone, tablet, camera, paspoort en geld

Hoe kom ik bij het schip?
U dient zelf naar het beginpunt van uw tour te reizen. Soms is een transfer van het station/de luchthaven naar het schip inbegrepen. Op uw bevestiging kunt u het begin- en eindpunt van uw tour terugvinden. In uw reisinformatie vindt u een routebeschrijving naar het schip.

Waar kan ik parkeren?
Wij adviseren u zoveel mogelijk gebruik te maken van het openbaar vervoer om bij de aanlegplaats van het schip  te komen, omdat (langdurig) parkeren vaak lastig is en ook nog eens duur. In de reisinformatie die u voor vertrek ontvangt, geven wij daarvoor diverse mogelijkheden. HAT Tours kan helaas geen reserveringen maken voor parkeerplaatsen.

Bekijk onze last minutes

Last