Een goede manier om een stad te verkennen is op de fiets. In de centra van de meeste Nederlandse steden kun je het beste op de fiets van A naar B gaan. In Amsterdam is het bijzonder om te zien hoeveel mensen dagelijks de fiets nemen naar werk of studie. Daarom is het niet vreemd dat Nederlanders precies weten hoe ze moeten omgaan met het zware verkeer van auto’s, trams en bussen.
In de meeste andere grote Europese steden, zoals Londen Parijs en Rome, is het fietsen in de stad pas zo’n 20 jaar geleden begonnen. In het begin was het nog een echt een avontuur om daar rond te fietsen!

Persoonlijk herinner ik me dat ik in de jaren 90 in Parijs op een huurfiets over de Champs Élysées en de rotonde van de Arc de Triumph heb gereden! Een heel bijzondere ervaring …

In de afgelopen 10 jaar is het fietsen in Parijs echter veel gemakkelijker en veiliger geworden. Er is al zo’n 400 kilometer aan vrij liggende fietspaden aangelegd en sommige straten zijn op zondag zelfs autovrij.
De burgemeester van Parijs, Anne Hidalgo, is van plan het autoverkeer terug te dringen (en daarmee ook de luchtvervuiling in te perken) en tegelijkertijd het gebruik van de fiets aan te moedigen. Een budget van 150 miljoen euro is gereserveerd om dit in de periode 2015-2020 te realiseren. Van dit bedrag zal 63 miljoen euro worden uitgegeven aan de uitbreiding van het fietspadennetwerk. Dit betekent dat in 2020 ongeveer 1400 km aan fietspad door Parijs moet lopen.

Op de 8-daagse Fiets- en Vaarvakantie ‘Langs de rivier de Seine’ , zal de HAT-Tours fietsbegeleider de deelnemers veilig door de stad loodsen, op weg naar het drijvende hotel ‘Clair de Lune’.