Hotelschepen

Aan boord van de meeste schepen vindt u een restaurant/salon, soms een aparte bar, een moderne kombuis, een zonnedek en tweepersoonshutten met douche/toilet.
De luxere schepen kenmerken zich o.a. door ruimere kabines, lage bedden en (meestal) airconditioning.
De verblijfscapaciteit van de schepen ligt tussen de 16 en 35 personen.

Op de meeste schepen heeft u vanuit de salon een goed uitzicht. Afhankelijk van het vaarwater kan een schip tussen de 8 en 15 km per uur afleggen. Uiteraard hangt de keus voor de vaarroute ook weer samen met de afmetingen (bijv. hoogte en diepgang) van het schip.
Alle schepen die HAT Tours aanbiedt voldoen qua inrichting en uitrusting aan de strenge eisen van de Scheepvaartinspectie.
De bemanning, bestaande uit minimaal een schipper en een kok, is ervaren en gediplomeerd. Zij zullen zorgen voor een prettig verloop van uw scheepsreis en staan u ook terzijde bij het uitvoeren van uw programma aan land.

 

Terug naar Charters
PAR Louvre

Aragon

Verblijfsmogelijkheden

Het schip als uitvalsbasis
Een vaartocht aan boord van één van onze schepen is op zich al een belevenis. Tijdens het varen wisselt telkens het perspectief: op een smal kanaal lijkt het schip groot, op ruimer vaarwater juist weer nietig.
Vanaf het zonnedek of vanuit de salon ziet u het landschap langzaam aan u voorbij glijden. En terwijl de schipper in de volgende haven aanmeert is de scheepskok al bezig een heerlijke maaltijd te bereiden.
We kunnen ons echter voorstellen dat u, met het schip als uitvalsbasis, de omgeving nog verder wenst te verkennen. Het is dan ook mogelijk uw vaartocht met een scala aan activiteiten uit te breiden. Afhankelijk van de lengte van uw reis zijn langs de Vaarroutes tal van mogelijkheden voor het maken van korte excursies of voor bezoekjes (musea, recreatieparken, molens, aantrekkelijke stadjes, bedrijfsbezoeken etc.). U kunt bij uw arrangement bijvoorbeeld fietsen huren waardoor aan wal de mobiliteit wordt vergroot. Kant en klare fietsroutes met excursiemogelijkheden liggen voor u klaar. Tot onze gasten rekenen wij al jaren een enthousiaste groep kunstschilders, die de verschillende haventjes op het linnen doek vereeuwigen.
Het is ook een goed idee uw vaartocht te combineren met een bezoek aan bloemenpark de Keukenhof of aan de Kaasmarkt in Alkmaar.

Seminars en trainingen
Wilt u eens een verrassende ‘varende’ accommodatie voor uw meeting, nascholing of seminar, den dan ook eens aan een schip. Dit Botel kan varen naar de door u gewenste locatie en kan ter afwisseling ook nog eens een leuke boottocht maken.

Bed & Boat
Zoekt u een hotel voor uw vriendenclub, theatergezelschap, bedrijf, bezoekers van een congres of voor een schoolklas?
Aangemeerd in bijv. Amsterdam of Rotterdam heeft u voor uw groep uw eigen hotel op basis van Bed & Breakfast. HAT Tours kan u op aanvraag dergelijke ‘slaapschepen’ als charter aanbieden in diverse steden.

Langdurig verblijf voor bedrijven en organisaties
Ook voor een langer verblijf kunnen de schepen worden ingezet. Denk hierbij aan:
– Bedrijven die tijdelijke accommodatie zoeken voor werknemers tijdens projecten
– Bezoekers van evenementen, zoals beurzen en congressen
– Gezelschappen die optreden tijdens culturele evenementen, zoals toneelspelers, muzikanten

Terug naar Charters
Taste of Burgundy, Burgund Erfahren, Het Bourgondische Leven, Chalon 2

Fred van Leeuwen

Maaltijden

Wat betreft de maaltijdverzorging heeft u de keuze uit het zg. volpension plus of uit het uitgebreide all-in arrangement. Soms is ook standaardverzorging mogelijk waarbij aan boord enige hulp van de gasten zelf wordt verwacht; in enkele gevallen kunt u op aanvraag kiezen voor zelfverzorging, waarbij u zelf de maaltijden verzorgt.

Terug naar Charters

Deck barge Allure

Hoe stelt u het programma samen?

Samen met u zorgt HAT Tours voor een complete invulling van uw groepsreis (al vanaf 8 personen) op het hotelschip van uw keuze met een daarbij behorend programma. U kunt kiezen voor een Kant-en-klare Fiets- & Vaarvakantie of voor een Reis op maat die speciaal voor u is samengesteld.

Terug naar Charters

MCD Horses Macedonia

Reis op maat

In de afgelopen decennia heeft HAT Tours voor talloze groepen met uiteenlopende interesses op maat gemaakte groepsreizen samengesteld: kanovaarders, fietsclubs, architectuurstudenten en amateurschildergroepen.
Elke groep heeft haar eigen wensen en HAT Tours heeft de know-how deze in een passende tour om te zetten!
Hieronder staat een voorbeeld van een door HAT Tours op maat gemaakte 5-daagse tour voor kunstliefhebbers.

Nederlands Erfgoed en Meesterwerken
De tour start met een vaartocht door het centrum van Amsterdam en heeft vandaag als einddoel Leiden. Tijdens een stadswandeling vertelt de gids u over de 17e eeuwse huizen en het oude vestingwerk in het centrum. ‘s Avonds kunt u aan boord blijven of lekker iets gaan drinken op een terrasje.

De tweede dag begint met een bezoek aan Museum De Lakenhal dat een grote collectie schilderijen uit de Gouden Eeuw bezit. Daarna koerst het schip naar Haarlem. Al van verre ziet u de indrukwekkende St. Bavokerk boven de stad uit torenen. Na een interessante stadswandeling kunt u de avond naar eigen keuze invullen.

De volgende morgen is het tijd voor een museumbezoek. Het Teylers Museum is het oudste museum van Nederland, al open voor het publiek sinds 1784.
Het prachtige gebouw heeft een uniek interieur dat sinds de bouw grotendeels onveranderd is gebleven! Het Frans Hals Museum, met ruim een dozijn schilderijen van deze beroemde schilder uit de Gouden Eeuw, is zeker een aanrader!
‘s Middags verlaat het schip Haarlem en legt aan bij de Zaanse Schans, waar u een molen of één van de kleine gespecialiseerde musea kunt bezoeken. Aan het eind van de dag vaart het schip terug naar Amsterdam.

De vierde dag begint met een uitgebreide stadswandeling door het historische centrum van Amsterdam. Later kunt u kiezen uit vele musea zoals b.v. het Rijksmuseum, met Rembrandts beroemde werk ‘De Nachtwacht’, het Van Gogh Museum of het Anne Frank Huis.

Op de laatste dag blijft uw hotelschip in Amsterdam en kunt u de dag naar eigen inzicht in vullen. Optioneel bij deze reis is een museumkaart, deze geeft gratis toegang tot vele musea in Nederland.

Terug naar Charters

MCD Horses Macedonia

Classificatie

Afhankelijk van voorzieningenniveau zijn onze schepen in te delen in 7 categoriën.

 • 
A+. Comfort Plus: Schepen voorzien van ruime hutten met 2 eenpersoons lage bedden. Douche en toilet in hut aanwezig.
 • A. Comfort: Schepen voorzien van standaard hutten met 2 eenpersoons lage bedden. Douche en toilet in hut aanwezig.
 • B+. Convenient of Split-level Extra: Schepen voorzien van ruime hutten met een laag tweepersoons bed of een ruime hut met 2 eenpersoons split-level bedden (L-vormig, kort boven elkaar). Douche en toilet in hut aanwezig.
 • B. Split-level en laag tweepersoons: Schepen voorzien van eenvoudige hutten met een laag tweepersoonsbed of met 2 eenpersoons split-level bedden (L-vormig, kort boven elkaar). Douche en toilet in hut aanwezig.
 • C+. Standaard split level: Schepen voorzien van eenvoudige hutten met 2 enkele split-level bedden. Douche en toilet in hut aanwezig.
 • C. Standaard: Schepen voorzien van eenvoudige hutten met stapelbedden. Douche en toilet in hut aanwezig.
 • D. Economy: Schepen voorzien van eenvoudige hutten met stapelbedden. Douches en toiletten voor gemeenschappelijk gebruik op de gang
Terug naar Charters

MCD Horses Macedonia

Aanvullende diensten

U kunt diverse aanvullende diensten bestellen zoals:

 • organisatie en reservering van door u gewenste excursies
 • reisbegeleiding, gedurende de hele tour of alleen tijdens bepaalde excursies
 • verhuur van o.a. fietsen, kano’s, steps, audiovisueel materiaal
 • transfers van en naar het schip, busvervoer en minibusjes tijdens de reis
 • reservering van een groepsaccommodatie voor en na uw scheepsreis.
Terug naar Charters

MCD Horses Macedonia

Hoe kunnen we je helpen?


Annemiek

Annemiek van Viegen

Hallo, mijn naam is Annemiek. Als u een schip wilt charteren voor uw eigen groep, dan help ik u graag bij het organiseren van uw op maat gemaakte reis:

Contact Annemiek

Veel gestelde vragen

Met hoeveel mensen moet je zijn om een schip als charter te boeken?
Elk schip heeft zijn eigen basisaantal personen waar betaald voor moet worden als een schip als charter wordt geboekt.

Wat is inbegrepen in de prijs en wat niet?
De aangegeven prijzen op de prijslijst zijn voor het schip en de verzorging. Aanvullende diensten zoals reisbegeleiding, fietsen en excursies zijn apart bij te boeken

Zijn handdoeken en beddengoed inbegrepen?
Wanneer er geboekt wordt op basis van zelfverzorging en standaard volpension, kunnen de handdoeken en het beddengoed erbij worden gehuurd. Dan is het niet inbegrepen in de prijs.
* Wordt er geboekt op basis van Luxe Volpension, of All-inn dan zijn de handdoeken en het beddengoed ingegrepen in de prijs.

Kan ik mijn eigen fiets meenemen?
Voor de tours in Nederland is het toegestaan om een eigen fiets mee te nemen. Voor de reizen in België en Frankrijk is het in overleg met de busmaatschappij. Die bepalen hoeveel fietsen er naast de bagage mee kunnen in de bus.

Mag er eigen drank worden meegenomen?
Het is niet toegestaan om eigen drank mee te nemen naar het schip. Drankjes zijn tegen een redelijke vergoeding aan boord verkrijgbaar.

Wanneer is de boeking bevestigd?
Boekingen zijn bevestigd,zodra wij de getekende reisovereenkomst retour hebben ontvangen.

Hoe kan ik boeken?
Na het doen van de aanvraag, ontvangt u een offerte voor de gewenste periode , de gewenste tour en het gewenste schip. Als u akkoord gaat met de toegestuurde offerte, wordt er een reisovereenkomst gemaakt en dit aan u toegestuurd. Zodra wij de getekende reisovereenkomst retour hebben ontvangen, is de reis definitief.

Op welke manieren kan er worden betaald?
De klant kan betalen via een banktransfer of via een creditcard(Eurocard Mastercard of Visa)

Wordt er korting aan kinderen gegeven als het hele schip wordt afgehuurd?
Kinderen van 0 t/m 3 jaar krijgen een korting van 60% mits zij bij twee betalende volwassenen in de hut slapen. Kinderen van 4 t/m 11 krijgen een korting van 33% mits zij bij twee betalende volwassenen in de hut slapen.

Welke talen spreekt de bemanning?
Naast moedertaal Nederlands, spreken de meeste schippers en overige bemanningsleden Engels en Duits.

Zijn de schepen ook geschikt voor minder validen?
Onze hotelschepen zijn niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn of gebonden zijn aan een rolstoel. De hutten liggen niet op hetzelfde niveau als de salon. Door middel van trappen kunnen de hutten worden bereikt

Bekijk onze last minutes

Last