Reizen met een hotelschip

Het concept ‘Fiets- en Vaarvakanties’ is in Nederland ontstaan aan het begin van de jaren tachtig van de vorige eeuw. Op de fiets over de mooiste weggetjes van stad naar stad, terwijl een varend hotelschip u volgt naar de volgende bestemming.

Bij het ontwikkelen van een dergelijke tour is het belangrijk te bedenken welke steden er per schip bereikt kunnen worden. Natuurlijk is het vrij eenvoudig een vaarroute uit te stippelen over brede kanalen en wijde rivieren, vaarwegen waar schepen van elk formaat kunnen varen. Je kunt je voorstellen dat juist de oudere, smallere kanalen toeristisch gezien vaak een aantrekkelijker alternatief zijn.

In Europa zijn alle vaarwegen die bestemd zijn voor de beroepsvaart ingedeeld in 6 verschillende klassen, afhankelijk van de breedte en diepte van het vaarwater én de afmetingen van de sluizen en bruggen gelegen in dit water.
Bijna alle hotelschepen die worden ingezet voor de fiets- en vaarvakanties zijn voormalige vrachtschepen. Nadat hun eerste leven om economische redenen (onrendabel geworden door de geringe afmeting) was geëindigd, zijn ze omgetoverd tot een gezellige passagiersaccommodatie!

De meeste van deze hotelschepen kunnen Europese wateren van Klasse I en Klasse II bevaren.
Schepen met een lengte van 39 meter bij een breedte van ongeveer 5 meter kunnen meestal navigeren op de kleinste wateren van Klasse I. Vaarwateren van Klasse II kunnen schepen van een lengte tot 55 meter bij een breedte van 6,60 meter verwelkomen.

Tijdens een Fiets- en Vaarvakantie is het erg leuk en spannend te zien hoe de schipper zijn schip door de smalste bruggetjes en krapste sluizen manoeuvreert!

=============================================

HAT Tours, uw specialist van Fiets- en Vaarvakanties, houdt u op de hoogte van alles wat met fietsen te maken heeft.

Als u zich wilt abonneren op onze toekomstige blogs, klik dan op Contact HAT Tours en laat uw naam en email-adres achter. U ontvangt automatisch een melding van elke nieuwe blog.

We ontvangen graag uw opmerkingen en aanvullende informatie.