Nationaal Park De Hoge Veluwe is een natuurpark in de Nederlandse provincie Gelderland, gesticht in 1935. Het park beslaat 5.500 hectare bos, heidevelden, grasvlakten en zandverstuivingen, en is hiermee één van de grootste natuurparken van Noord-West Europa. Wandelend of op de fiets kun je alle landschappen ontdekken!

Tussen 1909 en 1921 kocht het steenrijke echtpaar Helene Müller en Anton Kröller verschillende landerijen aan met als belangrijkste doel het creëren van een uitgestrekt privé-jachtterrein. Voor de jacht werden onder andere moeflons, wilde zwijnen en edelherten en zelfs kangoeroes (!) uitgezet.

Mevrouw Kröller-Müller was ook een fervent kunstverzamelaar. In 1938 lieten de Kröllers een museum in het park bouwen om de – inmiddels wereldberoemde – collectie in onder te brengen.
In het Kröller-Müller Museum vind je de op één na grootste Van Gogh-verzameling ter wereld: bijna 90 schilderijen en ruim 180 tekeningen. In de Van Gogh Galerij zijn circa 40 werken van Vincent van Gogh te zien. Daarnaast zie je er topstukken van moderne meesters als Claude Monet, Georges Seurat, Pablo Picasso en Piet Mondriaan.
In een van de grootste beeldentuinen van Europa, gelegen bij het museum, staan ruim 160 sculpturen van beeldbepalende kunstenaars, van Aristide Maillol tot Jean Dubuffet, van Marta Pan tot Pierre Huyghe.

Op het terrein van Nationaal Park De Hoge Veluwe vind je tevens het Jachthuis Sint Hubertus, het voormalige buitenverblijf van het echtpaar Kröller-Müller. Dit ‘totaalkunstwerk’ van architect H.P. Berlage is een van de belangrijkste monumenten van ons land.

Tijdens de 8 daagse Fiets- en Vaarvakantie ‘Kastelen en Hanzesteden‘ van HAT Tours wordt een uitgebreid bezoek aan het park én het museum gebracht!

=============================================

HAT Tours, uw specialist van Fiets- en Vaarvakanties, houdt u op de hoogte van alles wat met fietsen te maken heeft.

Als u zich wilt abonneren op onze toekomstige blogs, klik dan op Contact HAT Tours en laat uw naam en email-adres achter. U ontvangt automatisch een melding van elke nieuwe blog.

We ontvangen graag uw opmerkingen en aanvullende informatie.