Over HAT Tours

HAT Tours is een zelfstandige Nederlandse reisorganisatie die een direct en persoonlijk contact met alle klanten voorop stelt. Onze specialisaties zijn Fietsvakanties en Scheepsreizen.
Al vanaf 1990 bieden oe onze internationale klantenkring een grote keus aan leuke, interessante en kleinschalige vakanties. Op alle door HAT Tours georganiseerde vakanties zijn maximaal 30 deelnemers aanwezig. Daardoor voelt iedereen zich op z’n gemak en geniet volop van zijn of haar vakantie.

Fietsvakanties met verblijf op een schip of in hotel
Op het gebied van ‘Individuele Fietsvakanties’ kunt u  kiezen uit 2 soorten verblijf tijdens de reis: `Fiets- en Vaarvakanties` of `Fiets- en Hotelvakanties`. U fietst de route en u logeert ‘s avonds aan boord van een schip dat meevaart of in een hotel. U legt de tour af met meerdere deelnemers die aan boord of in het hotel verblijven.

U kunt zelf met z’n tweëen, met uw gezin, alleen of met vrienden deelnemen aan één van de  volgende fietsvakanties:

  • Fiets- en Vaarvakanties met reisbegeleiding, waarbij u verblijft aan boord van een gezellig en comfortabel schip of
  • Fiets- en Hotelvakanties , waarbij u met behulp van kaarten en een infopakket zelfstandig van het ene hotel naar het andere reist.

Huur een schip (charter)

  • Als u met een eigen groep vrienden, collega’s of familie een meerdaagse Fiets- & Vaartocht wilt maken, dan kunt u bij HAT Tours uw eigen schip huren en een eigen groepsreis samenstellen.

Fiets- en Vaarvakanties

Kiest u voor één van onze Fiets- & Vaarvakanties dan verwelkomen wij u van harte op een van onze passagiersschepen. Zo’n schip functioneert als hotel, restaurant en als vervoer tijdens uw fietstour.
Bij aankomst wordt u aan boord door onze meertalige fietsbegeleider verwelkomt. Hij of zij zal u tijdens de fiets- & vaarvakantie vergezellen.
U geniet volop van uw fietstocht, terwijl het schip met uw bagage aan boord naar de volgende haven vaart.

In Nederland starten en eindigen de Fiets- & Vaarvakanties in Amsterdam. Deze fietstours hebben vaak een thema, zoals kastelen & hanzesteden, tulpen en bloemen, havenstadjes aan het IJsselmeer of familiereizen. Onze fietstours naar België starten in Amsterdam en vertrekken de eerstvolgende week weer vanuit België.
Ook tijdens de fietsvakanties in Frankrijk verblijft u op een schip. U leert dan het Franse platteland en aantrekkelijke provinciestadjes kennen of zelfs de lichtstad Parijs. U geniet van wijnen als Sancerre, Pouilly Fumé en van de Bourgondische wijnen uit de streek ‘Côte d’Or’ rond Dijon en Beaune.

Bekijk Fiets- en Vaarvakanties
Taste of Burgundy, Burgund Erfahren, Het Bourgondische Leven, Chalon-sur-Saône

Fred van Leeuwen

 

Fiets- en Hotelvakanties

Onze Fiets- en Hotelvakanties zijn speciaal voor diegenen die er voor kiezen zonder begeleiding op pad te gaan. U fietst met behulp van een kaart en een routebeschrijving van hotel naar hotel terwijl uw bagage voor u wordt verzorgd. Wij hebben ervoor gekozen gebruik te maken van zoveel mogelijk landelijk gelegen hotels.

Bekijk de Fiets- en Hotelvakanties
Bike Fahrrad Fiets

Fred van Leeuwen

Charters (huur uw eigen schip)

Een varend hotelschip als accommodatie voor uw charter is bijzonder leuk! Het schip dat u chartert is zowel uw vervoermiddel, uw restaurant als uw overnachtingsplek.
Wilt u een korte of langere groepstour gaan maken, dan heeft HAT Tours allerlei ideeën om zo’n vakantie onvergetelijk te maken.

HAT Tours Charters: wat houdt het in?

Wij bieden u de unieke mogelijkheid om als groep een van onze hotelschepen te huren voor een weekeinde, midweek of week. Een groep kan bijvoorbeeld bestaan uit een bedrijf, familie, vrienden, sportclub, schoolklas of vereniging. U heeft de mogelijkheid een stedentrip, fiets- & vaarvakantie of een biercruise te maken.
Op een vaarvakantie vaart uw hotelkamer als het ware mee van hartje stad naar hartje stad. Dat spaart een hoop tijd, moeite en geld!
Zo’n 25 bemande hotelschepen variërend in grootte en prijsklasse liggen klaar om met uw groep uit te varen. Onze hotelschepen zijn ook ideaal als verblijfsaccommodatie voor seminars of bijeenkomsten in en rond Amsterdam.
HAT Tours is u graag behulpzaam bij het vinden van het voor uw groep geschikte schip.

Bekijk de Charters

Salon Barge Amsterdam

Overige mogelijkheden

Schepen voor kleine groepen De afgelopen jaren zijn er meerdere schepen speciaal ingericht voor kleine groepen (8 – 12 personen) met de bedoeling de klant optimale service te kunnen verlenen.

Deze schepen bieden meer ruimte per persoon, en vaak wordt er veel aandacht besteed aan een comfortabele of juist authentieke inrichting. Op deze intieme schepen bent u met een kleine groep werkelijk onder elkaar. Ook hier varieert het aanbod van eenvoudig tot zeer luxueus. Vraag naar de mogelijkheden!

Bekijk de Schepen

Salon 2 Barge Zebra

Wie is Wie bij HAT Tours? 

Goedendag!
Mijn naam is André de Lange. Samen met mijn broer ben ik in 1990 dit mooie familiebedrijf begonnen. Eerst verzorgden we alleen charters voor groepen en enkele jaren later zijn we gestart met het organiseren van onze eigen Fietsvakanties.

Lees Meer

Inmiddels is HAT Tours één van de grotere spelers op het gebied van Fiets- en Vaarvakanties in Europa.Het is mijn doel dat HAT Tours een persoonlijke en kleinschalige sfeer uitstraalt. Daardoor hoop ik dat alle klanten die we op onze schepen en fietsreizen ontvangen een bijzondere en gastvrije vakantie zullen beleven.
‘Mijn’ vakantieland is al jaren het mooie Griekenland. Daar voel ik me op mijn gemak doordat de Grieken me altijd gastvrij ontvangen. Het rondtrekken over de fantastische Griekse eilanden, maar ook door bijvoorbeeld het landelijke Frankrijk, geeft mij veel plezier.

Ik hoop dat het reizen met HAT Tours u veel plezier zal brengen!

Vakantiegroeten van

André de Lange, algemeen directeur
adelange@hat-tours.com

Hallo Allemaal!
Mijn naam is Miranda. Sinds 2005 werk ik bij HAT Tours nadat ik mijn Bachelor in Tourism Mamagement had behaald.

Lees Meer

Ik ben de eindverantwoordelijke van de Afdeling Reserveringen voor alle Fietsvakanties. Mijn taken zijn de werving, planning en begeleiding van de reisbegeleiders ; klantenservice; het maken van onze nieuwe website in WordPress en nog veel meer.

Reizen en het ontmoeten van andere culturen is wel ‘mijn ding’. Ik vind het leuk om foto’s te maken van interessante mensen en de bezienswaardigheden die ik tegenkom. Naast het reizen naar verschillende bestemmingen in Europa, zoals Italië en Griekenland, reis ik graag naar verre bestemmingen. Ik heb het erg naar mijn zin gehad in China, Indonesië, Midden Amerika en Thailand.

Ik ontmoet graag onze gasten bij de vertrekplaatsen van de schepen in Amsterdam.
Misschien ontmoet ik u wel een keer in de nabije toekomst! .

Miranda Grommé,
mgromme@hat-tours.com

Mijn naam is Annemiek. Ik ben geboren en getogen in Amsterdam. Na mijn middelbare school ben ik de detailhandel ingegaan en na diverse banen, heb ik de overstap gemaakt naar het toerisme. De sector waar ik nog steeds met heel veel plezier in werk!

Lees Meer

Ik ben moeder van twee zonen, Justin en Tycho. In mijn vrije tijd maak ik graag uitstapjes en doe ik leuke dingen met onze jongens.

Sinds april 2002 ben ik bij HAT Tours verantwoordelijk voor de afdeling Charters / Groepsreizen.
Ons bedrijfsmotto ‘Blijf kalm en grappig’ helpt me altijd samen met mijn collega’s lachend door de hektiek van het hoogseizoen heen. Met onze groepsreizen zijn er veel verschillende mogelijkheden. De schepen kunnen geboekt worden voor bijvoorbeeld een weekend, midweek of week. Naast de verschillende verzorgingsmogelijkheden en grootte van de groep zijn er allerlei leuke routes te varen en/of te fietsen.

Door mijn ruime ervaring bij dit bedrijf, kan ik u veel vertellen over onze reizen en de schepen Mocht u een keer met uw collega’s, familie, vrienden of sportvereniging een groepsreis boeken, dan sta ik voor uw klaar.
Met veel plezier stel ik dan ook graag een groepsreis voor uw samen.

Graag tot ziens aan boord van onze schepen!

Annemiek van Viegen
avanviegen@hat-tours.com

Mijn naam is Wim. Sinds het afronden mijn toeristische opleiding aan het Nederlands Wetenschappelijk Instituut voor Toerisme en Recreatie te Breda ben ik altijd werkzaam geweest in de chartervaart.

Lees Meer

Eerst door tweemaal een eigen passagiersschip op te bouwen en er met gasten mee rond te varen. Een mooie tijd, maar de komst van twee lieve kinderen heeft mij doen besluiten aan wal te gaan werken. Bij HAT Tours vond ik de ideale plek!

Natuurlijk houd ik mij hier, gezien mijn achtergrond, bezig met de nautische zaken. Maar mijn hoofdwerkzaamheden liggen op het financiële en boekhoudkundige vlak. Verder werk ik mee aan de promotie o.a. door het schrijven van teksten voor brochures en website.

Mijn hobbies zijn fietsen, wandelen, lezen en tuinieren. In mijn volkstuin kweek ik met veel plezier allerlei heerlijke groenten en prachtige bloemen.
Soms mis ik het directe contact met de toerist, dan ga ik gewoon als fietsbegeleider een weekje mee op één van onze schepen. Goed om weer te beseffen wat voor uniek product wij bij HAT Tours verkopen!
Fietsen en varen in een groep met mensen van “all over the world” is één van de leukste manieren om vakantie te vieren!

Wim Troelstra
wtroelstra@hat-tours.com

 

Reisbegeleiders voor onze Fietsvakanties in Frankrijk!

Wat ga je doen?
Je begeleidt een internationale groep fietsers gedurende een weektour in Frankrijk. Je fietst over door HAT Tours uitgezette routes door de regio Bourgogne, langs de rivier de Loire of langs Parijs door de streek Île de France. Je beantwoordt uiteenlopende vragen van de deelnemers in diverse talen.

Vereisten
• Je vindt het leuk om buitenlanders te begeleiden en te informeren; kandidaten met enige ervaring met groepen hebben de voorkeur;
• Je bent in het bezit van algemene (toeristische) kennis van Frankrijk (Loire & Chèr en/of Bourgogne en/of Île de France (Parijs);
• Je bent goede bekend met de Franse taal en cultuur;
• Talen spreken is jouw sterke kant: in ieder geval NL, DU en EN, maar (liefst) ook enige kennis van FR, SP of IT;
• Je hebt plezier in het maken van fietstochten (ca. 45 km per dag);
• Je hebt een redelijke technische kennis m.b.t. het repareren van fietsen;
• Je bent minimaal 3/4 weken beschikbaar in de periode april – oktober;
• Je bent minimaal 24 jaar oud

Interesse?
Stuur ons per email een motivatie en een recente CV

Contact:
HAT Tours – Fietsvakanties, Haarlem
Miranda Grommé
reisbegeleiding@hat-tours.com
Tel. 085 8880 880

Reisbegeleiders gezocht voor onze Fiets- & Vaarvakanties!

Wat ga je doen?
Het begeleiden van een internationale groep van ca. 15-25 fietsers gedurende een weektour in Nederland / België of Frankrijk
Uiteenlopende vragen van deelnemers in diverse talen beantwoorden.
Kleine reparaties doen aan de fietsen.

Vereisten
• Je vindt het leuk om groepen buitenlanders te begeleiden en te informeren; kandidaten met ervaring hierin hebben de voorkeur;
• Je bent in het bezit van algemene (toeristische)kennis over Nederland en/of België en/of je hebt algemene (toeristische) kennis van Frankrijk (Loire & Chèr en/of Bourgogne en/of Île de France (Parijs);
• Talen spreken is jouw sterke kant: in ieder geval NL, DU en EN, maar (liefst) ook enige kennis van FR, SP of IT;
• Je hebt plezier in het maken van fietstochten (ca. 45 km per dag);
• Je weet hoe je een band repareert, een versnelling bijstelt en kleine reparaties kan doen. Voor onze reizen in Frankrijk is grotere technische kennis vereist;
• Voor onze reizen in Frankrijk is een goede bekendheid met de Franse taal en cultuur vereist;
• Beschikbaarheid: minimaal 3/4 weken in de periode april – oktober;
• Minimale leeftijd 22 jaar (v.a. 19 jaar voor assistent-reisbegeleiders)!

Interesse?
Stuur ons per email een motivatie en een recente CV

Contact:
HAT Tours – Fietsvakanties, Haarlem
Miranda Grommé
reisbegeleiding@hat-tours.com
Tel. 085 8880 880

 

Hoe kunnen we je helpen?

Miranda

 

Miranda Grommé

Hallo ik ben Miranda. Ik verzorg de reserveringen voor de fietsvakanties. U kunt mij bellen of mailen met alle vragen die u heeft over deze fantastische reizen:

Contact Miranda

 

Annemiek

Annemiek van Viegen

Hallo, mijn naam is Annemiek. Als u een schip wilt charteren voor uw eigen groep, dan help ik u graag bij het organiseren van uw op maat gemaakte reis:

Contact Annemiek

Bekijk onze last minutes

Last