• KIS village view sea

Dalmatische Eilanden Zuidelijk van Split

 • Bestemming:
 • Duur: 8 dagen
 • Prijs: €621

Kroatië is een land vol geschiedenis, weelderige vegetatie, schilderachtige eilanden, heerlijke mediterrane gerechten en een mild klimaat. De beste manier om dit alles te verkennen is per fiets en schip.
Op de Dalmatische eilanden kun je, al fietsend, genieten van het schitterende uitzicht, de leuke dorpen en stadjes en de grillige kustlijn met vele pittoreske baaien.
Uw drijvende accommodatie, een romantisch motorjacht, brengt u van het ene eiland naar het andere. Deze begeleide Fiets- & Vaarvakantie begint en eindigt in Split.

Zaterdag: fietstocht ± 18 km. Aankomst in Split – Eiland Brač (Milna).
Na het vertrek om 13.00 uur volgt een 2 uur durende vaartocht naar Milna op het eiland Brač. U maakt kennis met uw medepassagiers en de bemanning. Van Milna fietst u naar Bobovišća, een klein gehucht aan de westkant van het eiland Brač. Een fietstocht langs de kust brengt u terug in Milna.

Zondag: fietstocht ± 45 km. Over het eiland Brač naar Bol.
De fietstocht begint met een klim door een pijnboombos en wijngaarden naar de top van een heuvel. Het witte marmer dat op deze plek is gedolven, is o.a. gebruikt in het Witte Huis in Washington! Na 35 km kunt u een heerlijke lunch met huisgemaakte gerechten en wijn genieten in het kleine herdersdorp Gažul. Een adembenemende afdaling brengt u in het plaatsje Bol, waar u kunt gaan zwemmen op het zgn. Gouden Hoorn-strand.

Maandag: fietstocht ± 35 km. Hvar eiland
Met het schip steekt u eerst over naar het plaatsje Jelsa op het eiland Hvar. Dit eiland is beroemd om haar kleurrijke rozemarijn- en lavendelvelden. De fietstocht brengt u via Vrboska naar Stari Grad, één van de oudste steden van Kroatië. De tour eindigt in de historische stad Hvar, waar u ‘s avonds de citadel van Španjol kunt gaan beklimmen.

Dinsdag: fietstocht ± 45 km. Eiland Korčula
De fraaie afgelegen tuinen met cipressen op Korčula maken dit eiland misschien wel het mooiste van alle Adriatische eilanden. Korčula claimt, samen met Venetië, de geboorteplaats van Marco Polo te zijn. De middeleeuwse hoofdstad met dezelfde naam is gebouwd in de vorm van een visgraat met een ‘bot’ (hoofdstraat) die van de hoofdpoort naar de top van de oude stad loopt.

Woensdag: fietstocht ± 15 km. Nationaal Park Mljet Island
Terwijl u geniet van uw ontbijt, brengt het schip u naar het weelderig groene eiland Mljet, ook wel bekend als Honey-Island. Hoogtepunt in het unieke National Park zijn twee met elkaar verbonden zilte meren. U maakt een boottochtje naar het benedictijnenklooster op een eiland in één van de meren. Na de lunch is er een mogelijkheid om te zwemmen in het kleinste van de twee meren!

Donderdag: fietstocht ± 30 km. Schiereiland Peljesac en Makarska Riviera
Na het ontbijt volgt eerst een vaartocht naar het schiereiland Pelješac. Er staat u een flinke klim te wachten, maar zodra u bovenop de berg bent volgt de beloning: een prachtig uitzicht over het oude centrum van Korčula. Degenen die te moe zijn, stappen aan boord van het schip in Orebić, de diehards fietsen ook de laatste 18 km naar Lovište. Na de lunch vaart u naar een populaire badplaats aan de Makarska Riviera, gelegen aan de voet van het 1.675 m hoge Biokovo-gebergte.

Vrijdag: fietstocht ± 13 km. Omiš & Split
Vandaag is alweer de laatste rit van uw Dalmatische fietsavontuur. Deze korte etappe begint in Omiš, waar de rivier de Cetina zachtjes de Adriatische Zee in stroomt. U volgt de loop van de rivier naar Radmans Mills. Na de lunch en de terugrit brengt het schip u naar het monumentale Split, een prachtige stad onder bescherming van UNESCO.

Zaterdag: vertrek vanuit Split
Ontbijt gevolgd door uitchecken om 9:00 uur.

 • Verblijf aan boord (8 dagen / 7 nachten)
 • Halfpension (ontbijt + lunch of diner)
 • Fiets met versnellingen
 • Tourgids voor de fietstochten
 • Toeslag hut bovendek € 60,00
 • Toeslag alleengebruik hut € 310,00
 • Toeristen- / havenbelasting (ca. € 20,00 per persoon/week)
 • Drankjes aan boord
 • Excursies buiten het programma