• KIS village view sea

Eilanden van Zuid-Dalmatië

  • Bestemming:
  • Duur: 8 dagen
  • Prijs: €990

Onze fiets- en vaarvakantie in Zuid-Dalmatië, een dunbevolkte regio in Kroatië, voert over eilanden met schitterende landschappen en langs unieke kleine stadjes.

Datum Schip Prijs
08-05-2021 Kapetan Jure € 990
22-05-2021 Kapetan Jure € 990
05-06-2021 Kapetan Jure € 990
19-06-2021 Kapetan Jure € 990
21-08-2021 Kapetan Jure € 990
04-09-2021 Kapetan Jure € 990
18-09-2021 Kapetan Jure € 990
02-10-2021 Kapetan Jure € 990

Onze fiets- en vaarvakantie in Zuid-Dalmatië, een dunbevolkte regio in Kroatië, voert over eilanden met schitterende landschappen en langs unieke kleine stadjes. Ervaar het mooie eiland Korčula met zijn schilderachtig gelegen oude centrum en het lavendeleiland Hvar. Wandel door de stad Hvar met zijn machtige fort en geniet van de kalmte van het kunstenaarsstadje Stari Grad. De oude stadscentra van Split, Trogir, Hvar, Stari Grad en Korčula, zijn allemaal door UNESCO op de Werelderfgoedlijst geplaatst.


Zaterdag: Inschepen en varen van Trogir naar het eiland Šolta
Individuele aankomst tussen 14:00 en 14:30 op uw schip in de haven van Trogir. Het vliegveld van Split ligt op 5 km van Trogir. Na het inchecken begint de eerste vaartocht van Trogir naar het eiland Šolta. Overnachting in de rustige haven van Stomorska.

Zondag: Fietsen op de eilanden Šolta en Hvar (ca. 20 km en 20 km)
Op Šolta begint ’s ochtends uw eerste fietstocht. Onderweg ziet u ommuurde velden, talrijke olijfgaarden en vijgenbomen langs de weg. De kruidige geur van rozemarijn vergezelt u tijdens de tocht over dit eiland. Na het fietsen keren we terug naar het schip in Stomorska om de oversteek naar de mooie natuurlijke haven van Stari Grad op het eiland Hvar te maken. ’s Middags maakt u een fietstocht naar de schilderachtige haventjes van Jelsa en Vrboska. Overnachting in Stari Grad.

Maandag: Fietsen op Hvar (ca. 22 km) en varen naar Korčula
De tocht van vandaag leidt u over een verkeersluwe pasweg door mooie kleine dorpjes naar de gelijknamige hoofdstad van het eiland Hvar. Hier bezoekt u het prachtige plein in Renaissancestijl en kunt u genieten van het uitzicht vanaf het hoog boven de stad gelegen Spaanse fort. Aan het eind van de middag vaart u met het schip verder naar het eiland Korčula. Overnachting aldaar in de haven van in Vela Luka.

Dinsdag: Fietsen op het eiland Korčula (ca. 60 km)
Vandaag gaat u het eiland Korčula op de fiets verkennen met een heerlijke lunchpauze in één van de lokale restaurants. De rust, de afgelegen ligging en de weelderige vegetatie maken Korčula waarschijnlijk het mooiste Dalmatische eiland! De fietstocht voert via het dorp Blato, dat net als Rome gebouwd is op zeven heuvelen, langs de baai van Pupnat uiteindelijk naar de stad Korčula, Hier heeft u alle tijd om een ​​wandeling te maken door het prachtige oude centrum met zijn smalle steegjes in visgraatpatroon. We overnachten in de haven van Korčula.

Woensdag: Varen naar het eiland Brač en fietstocht (ca. 27 km)
De dag begint met de oversteek naar het eiland Brač, dat beroemd is om de daar gewonnen marmer. Bij de bouw van het Witte Huis in Washington en het Reichstag-gebouw in Berlijn werd marmer uit Brač gebruikt! Na een uitgebreide zwempartij gevolgd door een lunch, start de fietstocht in het dorp Sumartin. Via Selca fietst u naar het pittoreske havenstadje Pučišća.

Donderdag: Varen/fietsen van Omiš naar Split (ca. 25 of 44 km)
Vandaag steekt u eerst over naar Omiš op het Kroatische vasteland. U fietst door de vallei van de rivier de Cetina, omgeven door steile rotsen. Na 18 km heeft u de keuze om deel te nemen aan een vier uur durende rafting tour op de Cetina rivier (niet inbegrepen in de tourprijs) en daarna een kleine fietstocht van ongeveer 8 km terug naar het schip.
Indien u liever niet wilt ratten gaat de fietstocht verder langs kleine weggetjes door een afwisselend landschap tot Omiš, een stadje met piratenkastelen.
’s Middags brengt het schip u naar de stad Split. Het oude centrum van Split, gebouwd naast het beroemde paleis van de Romeinse Caesar Diocletianus, is een UNESCO Werelderfgoed. Overnachting in Split.

Vrijdag: Fietsen van Split naar Trogir (ca. 15 km)
In de morgen de laatste fietstocht naar de berg Marjan. Dit is een populaire recreatieplek voor de inwoners van Split, met een fantastisch uitzicht over de stad en de omliggende eilanden. Daarna stapt u aan boord van het schip en geniet van de laatste overtocht naar Trogir. Er is nog voldoende tijd om het oude centrum van de stad, dat ook op de Werelderfgoedlijst staat, te bezoeken. De laatste avond aan boord van het schip wordt op traditionele wijze gevierd. Tijdens het diner in feestelijke sfeer neemt u afscheid van crew en gidsen.

Zaterdag:. Trogir (ontscheping)
Na het ontbijt ontscheping tot 9 uur en individuele reis naar huis


• Verblijf aan boord (8 dagen/7 nachten)
• 4 x volpension (ontbijt+lunchpakket+3-gangen diner) en 3 x halfpension
• Reisbegeleiding in Engels en Duits
• Dagelijkse kaarten van de enkele fietstochten


• Reis van en naar Trogir

• Toeslag alleengebruik onderdek hut €460,00

• Toeslag alleengebruik bovendek hut €600,00

• Toeslag tweepersoonshut bovendek € 125,00 bij 2 personen

• Fiets met versnellingen en tas: € 92,00

•Toeslag E-bike: €206,00
• Taxi transfer Split luchthaven – schip in Trogir (enkele reis ca. 20 euro)
• Forfait voor water en toeristenbelasting en lokale heffingen: 40 euro / volwassene of 20 euro voor kinderen tot 16 jaar (te betalen aan de kapitein)
• Dranken aan boord
• Maaltijden en drankjes aan wal
• Breng indien nodig een strandlaken mee
• Toegangsprijs voor attracties (individuele bezoeken)


 


Meer over Speciale Aanbiedingen en Leuke Weetjes?