De Kop van Overijssel – fiets/hotel

  • Bestemming:
  • Duur: 5 dagen
  • Prijs: €275

Vijfdaagse vakantie in de prachtige regio in het Noorden van Overijssel. U maakt mooie fietstochten door het afwisselende en waterrijke landschap. Ook kunt u leuke plaatsjes, zoals Vollenhove en Blokzijl, bezoeken. U verblijft in een comfortabel hotel in Zwartsluis. Een relaxte fietsvakantie in een bijzonder aantrekkelijke streek!

Dorpen, stadjes en mooie natuur zijn de ingrediënten van deze fietsvakantie! De geschiedenis van de Zuiderzee en de Hanzesteden is hier nooit ver weg. Rustieke fietspaden doorkruisen unieke wateren zoals de Beulakerwijde en langs het Zwarte Water. Onderweg kunt u ook een leuke kanotocht maken of Giethoorn ontdekken met een boottochtje.
Uw basis, voorzien van alle gemakken, is een gastvrij hotel in Zwartsluis. Vandaar geniet u drie dagen per fiets van al het moois dat de Kop van Overijssel te bieden heeft!

Dag 1. Aankomst in Hotel Zwartewater (na 14.00 u.) in Zwartsluis.
U kunt inchecken en uw eigen fietsen stallen. Bij de receptie ontvangt u uw routes en andere informatie. Als u daarvoor heeft gereserveerd, kunt u dineren in het restaurant van uw hotel.

Dag 2. Fietstocht ca. 50 km
U fietst eerst naar het gezellige stadje Meppel, waar u kunt rondlopen en wat kunt winkelen. Via Wanneperveen fietst u door het waterrijke Overijsselse landschap naar het wereldberoemde Giethoorn. Geniet van dit Venetië van het Noorden en maak eventueel een mooie boottocht dwars door dit mooie dorp. Via de kenmerkende wateren Belter Wijde en Belt Schutsloot gaat uw fietstocht weer terug naar uw relaxte basis in Zwartsluis.

Dag 3: Fietstocht ca. 60 km
Na het ontbijt fietst u deels langs het Zwartemeer naar het mooi gelegen stadje Vollenhove. Neem de tijd voor een wandeling of ga lekker even zitten aan het haventje. Via Blokzijl, een idyllisch mooie plaats, fietst u verder door een mooi stuk van het natuurgebied De Weerribben. U passeert dorpen met namen als Kalenberg, Wetering en het buurtschap Muggenbeet (slechts 25 vaste bewoners!) . De laatste stop ishet dorp St. Jansklooster. Hier kunt u de markante watertoren (45m hoog) beklimmen voor een mooi uitzicht over de Wieden. Fietsend dwars tussen de Beulakerwijde en Belterwijde door komt u weer aan in Zwartsluis.

Dag 4: Fietstocht ca. 55 km
Hanzestad Hasselt is de eerste stop vandaag. De stad telt ruim 70 rijksmonumenten en is sinds 1982 een beschermd stadsgezicht. Langs de noordzijde van de IJssel bereikt u de sfeervolle hanzestad Kampen. U ziet prachtige historische gebouwen, kunt het stedelijk museum bezoeken en dompelt u onder in de levendige binnenstad met leuke en afwisselende winkels. De fietstour gaat over de Kamperzeedijk langs IJsselmuiden, Grafhort en Genemuiden terug naar Zwartsluis

Dag 5: Na het ontbijt vertrekt uit Hotel Zwartewater.

  • 4x Overnachtingen in een hotel in Zwartesluis
  • 4x Ontbijt
  • Informatiepakket met o.a. kaart en de fietsroutes
  • Reis van/naar hotel in Zwartsluis
  • Fiets met versnellingen: € 35,00
  • Reserverinsgkosten: €15,00 per boeking

U verblijft in een hotel in het pittoreske havenstadje Zwartsluis. Het hotel is gelegen aan de rand van het Zwarte Water, waar u vanaf het terras een prachtig uitzicht op heeft.

Faciliteiten van het hotel:

– Binnenzwembad

– overdekte fietsenstalling

– Wifi Internet

– mogelijkheid tot meenemen lunchpakket (ter plekke aanvragen/betalen)

Als u ’s avonds wilt dineren in het hotel is reserveren noodzakelijk

Meer over Speciale Aanbiedingen en Leuke Weetjes?