Donau en de Zwarte Zee

 • Bestemming:
 • Duur: 8 dagen
 • Prijs: €1.349

Een unieke ervaring: per fiets door de Donaudelta in Roemenië. Schilderachtige dorpjes en weergaloze natuur. Geniet van de Roemeense gastvrijheid en een heerlijke keuken.

Datum Schip Prijs
07-06-2020 IBIS € 1349
18-06-2020 IBIS € 1349
24-08-2020 IBIS € 1349
09-09-2020 IBIS € 1349
16-09-2020 IBIS € 1349
29-09-2020 IBIS € 1349
Na een reis van meer dan 2800 km door 8 landen stroomt de machtige Donau in Roemenië uiteindelijk in de Zwarte Zee. Hier ligt één van Europa’s best bewaarde natuurgebieden, de Donaudelta. Onder deskundige leiding gaat u op de fiets en met boot en bus diep doordringen in dit unieke natuurparadijs. U zult bijzondere dieren en planten gaan ontdekken! Tijdens uw verblijf aan boord van uw drijvende hotel Ibis leert u ook de Roemeense gastvrijheid en smakelijke keuken kennen.
U fietst langs schilderachtige dorpjes, zoals Letea, waar de huisjes zijn gemaakt van riet en leem. In het orthodoxe nonnenklooster van Celic Dere kunt u prachtige iconen en andere belangrijke relikwieën bewonderen.
Aan het eind van de week verlaat u het netwerk van rieteilanden, kanaaltjes en meren en verblijft u 2 nachten in een 4* pension in de levendige stad Tulcea. Vanaf de Middeleeuwse vesting van Enisala, hoog boven de Donau gebouwd, geniet u nog een laatste keer van het adembenemende uitzicht over de lagune!

Zaterdag: Aankomst
Individuele aankomst op vliegveld Boekarest. Bustransfer naar Tulcea om vindt plaats om 14:00 uur. Ontvangst aan boord, diner en overnachting.

Zondag: Fietsen ± 30 km
De route voert langs de meest zuidelijke arm van de Donau en door het natuurreservaat van de Bestepe heuvels. Onderweg geniet u van enkele prachtige uitzichten op de Donaudelta. In het vissersplaatsje Murighiol ligt uw hotelschip al weer op u te wachten. Een mooie vaartocht door de wildernis van rieteilanden en smalle kanaaltjes sluit deze heerlijke dag af.

Maandag: Fietsen ± 25 km
Met de uitgestrekte watervlakte van de Zwarte Zee aan uw rechter- en de groene moerassen van de lagune aan uw linkerhand fietst u naar het punt waar het water van de Donau in zee stroomt. Een kleine vuurtoren markeert dit punt. U slaapt vandaag aan boord van het schip in Sulina.

Dinsdag: Fietsen ± 25 km
Over kleine paadjes door het vogelparadijs van de Musarabaai fietst u naar het schilderachtige dorpje Letea. Hier lijkt het werkelijk of de tijd heeft stilgestaan! In de buurt van het dorp bezoekt u een bijzonder natuurgebiedje, een “tropische” jungle met slingerplanten en lianen, gelegen op een zandbank. Met het schip vaart u verder naar het dorp Crisan.

Woensdag: Rustdag
Vandaag gaat u op natuurexcursie in de Donaudelta en zult u kennis maken met de rijke flora en fauna van dit gebied. Met een bootje dringt u diep door in de natuur! Af en toe passeert u een klein authentiek dorpje. Nu wordt het duidelijk waarom de UNESCO de Donaudelta op de lijst van Werelderfgoed heeft geplaatst! Aan het eind van de middag brengt de bus u naar de levendige provinciestad Tulcea voor een laatste nacht aan boord.

Donderdag: Fietsen ± 25 km
Terug op de fiets! Door het heuvelachtige landschap gaat de tocht naar het nonnenklooster van Celic Dere. De volgende stop is bij het klooster van Saon, schitterend gelegen tussen de wijngaarden, aan de boorden van de Donau. Vanaf een heuveltop kijkt u,l in de richting van de grens met Oekraïne, uit over de weldadig groene lagune. Een bustransfer brengt u naar het stadje Tulcea. Hier checkt u in bij een gezellig pension voor de laatste twee overnachtingen.

Vrijdag: Fietsen ± 40 km
De bus zet u en uw fiets af in het dorpje Ceamurlia de Jos. De eerste bestemming vandaag is het natuurreservaat van Kap Dolman voor een bezoek aan de beroemde Romeinse opgravingen. Vanaf de Middeleeuwse vesting van Enisala, gebouwd hoog boven de Donau, heeft u een laatste prachtig uitzicht over de lagune bij Razime. Overnachting in het pension in Tulcea.

Zaterdag: Vertrek
Het is tijd om afscheid te nemen! ’s Morgens wordt u met de bus teruggebracht naar Boekarest Airport. Aankomst daar ongeveer om 13:00 uur.

(veranderingen voorbehouden)

 • 5 nachten aan boord van comfortabel schip
 • 2 nachten in **** pension in Tulcea
 • Volpension (ontbijt, lunchpakket, diner)
 • Transfers van/naar vliegveld Boekarest
 • Fietsbegeleider/wildlife gids
 • Transfers onderweg met bus en schip
 • Folklore show
 • Kaart en informatiepakket (per hut)
 • Heen- en terugvlucht Boekarest Airport
 • Drankjes aan boord/in het pension

Meer over Speciale Aanbiedingen en Leuke Weetjes?