• Cycling-Break-Pause-Radfahren-Fietsen

De IJsselmeerronde

 • Bestemming:
 • Duur: 8 dagen
 • Prijs: €820

Levendige havenplaatsen met traditionele zeilschepen wisselen zich af met prachtige Hollandse landschappen. Tijdens deze fiets- en vaarvakantie ontdekt u de waterrijke omgeving rond het IJsselmeer en maakt u kennis met traditionele Hollandse vissersdorpjes!

Fietsen langs de kust van het IJsselmeer en kennis maken met levendige havenplaatsen, terwijl u geniet van het prachtige uitzicht. Onderweg varen we langs traditionele zeilschepen en afwisselende landschappen. We volgen een bijzondere route waarbij we aanmeren in Hoorn en fietsen door oude Noord-Hollandse polders.

De dorpjes Blokzijl of Vollenhove, die vroeger aan de oude Zuiderzee lagen, zijn een echte aanrader en vergeet vooral niet een rondvaart door het ‘Venetië van het Noorden’ te maken! Tijdens deze fiets- en vaarvakantie krijgt u volop de gelegenheid om kennis te maken met de Hollandse cultuur. We varen naar Spakenburg, waar nog steeds inwoners in klederdracht te bewonderen zijn en fietsen door naar het bosrijke Harderwijk.

Als afsluiter fietst u door het villarijke gedeelte van Blaricum en Naarden en eindigen in Amsterdam met een uitgebreide rondvaart.

Hoogtepunten van het varen en fietsen rond het IJsselmeer

 • Een bezoek aan de havenstadjes Hoorn en Enkhuizen
 • Mooie fietstochten langs het IJsselmeer
 • Vaartocht door het prachtige Giethoorn
 • Fietsen door natuurpark De Weerribben

Deze fiets- en vaartour zal uitgevoerd worden met één van onze schepen in de Comfort klasse (A) of een schip in de klasse Split Level (B).

Zaterdag:

Fietsen ± 15 km.

Na aankomst in Amsterdam krijgt u gelegenheid om het schip te ontdekken, waarna we varen over het IJ. Daarna varen we door de sluizen naar het IJsselmeer. We varen in ongeveer vier uur naar Hoorn. In de avond maken we een proefritje in en om Hoorn.

Zondag:

Fietsen ± 30 km.
De fietstocht van vandaag voert door het Noord-Hollandse landschap, langs dorpen met namen als Nibbixwoud en Hoogkarspel. In Enkhuizen gaan we weer aan boord en maken de overtocht naar Lemmer in de provincie Friesland. In de avond is er gelegenheid om een wandeling door dit karakteristieke havenstadje te maken.

Maandag:

Fietsen ± 35 km.
Friesland staat bekend om de vele waterwegen. De fietstocht van vandaag staat dan ook in het teken van meren en kanalen, waaronder het Tjeukemeer. We bezoeken het dorp Ossenzijl, aan de rand van het Nationale Park De Weerribben. Het is zeker de moeite waard om naar het bezoekerscentrum van dit unieke natuurgebied te gaan. Dwars door de Weerribben en langs de Kalenberger Gracht fietsen we door naar het schip in Blokzijl/Vollenhove.

Dinsdag:

Fietsen ± 40 km.
Het schip blijft vandaag in Blokzijl/Vollenhove. De fietsroute van vandaag begint vanaf het provinciestadje Steenwijk. We fietsen naar Giethoorn, het Venetië van het Noorden. Hier kunnen we een boottocht per ‘punter’ of een kanotochtje maken. Langs de Beulaker Wijde (een meer) fietsen we via het dorp Dwarsgracht terug naar Blokzijl/Vollenhove.

Woensdag:

Fietsen ± 40 km.
Vandaag fietsen we langs verschillende meren richting Zwartsluis. Dit is een levendig stadje, gelegen aan een kruispunt van vaarwegen, waar het goed toeven is op één van de terrasjes. Na de oversteek per veerpont fietsen we door Genemuiden en over de Kamper Zeedijk naar Hanzestad Kampen, waar het schip aan de IJsselkade ligt te wachten.

Donderdag:

Fietsen ± 55 km.
De eerste stop, een ‘must’, is in het prachtige vestingstadje Elburg. Vanaf Elburg fietsen we door het plaatsje Nunspeet heen. De fietsroute over de Elspeter Heide laat ons kennis maken met bosrijke gebieden rondom het landgoed Huis te Leuvenum. Uiteindelijk belanden we in Harderwijk, een levendig havenstadje dat o.a. bekend is vanwege het Dolfinarium.

Vrijdag:

Fietsen ± 60 km.
Onze dag begint met een boottocht naar Spakenburg. Dit voormalige vissersdorp heeft een markante haven en staat bekend om de traditionele klederdracht. De fietstocht gaat verder via Blaricum, door het bos- en heidegebied van de Tafelberg naar het 14e -eeuwse Naarden-Vesting. Langs het IJsselmeer en via Muiden komen we weer aan in Amsterdam.
Voor de liefhebbers is er deze avond een stadswandeling of een rondvaart (voor eigen rekening) door het centrum van Amsterdam.

Zaterdag:
Amsterdam: afscheid
Onze reisbegeleiding en de bemanning nemen vandaag afscheid van u, maar niet voordat we voor de laatste keer ontbeten hebben op het schip.

(Onder voorbehoud van veranderingen)

Liever zelfstandig met de fiets op pad van hotel naar hotel? Ervaar het gemak van bagagevervoer en halfpension. Bekijk onze fiets- en hotelvakantie ‘De Landschappen van het IJsselmeer’

 • 8 days/7 nights stay aboard a comfort barge (A) or split level class (B)
 • Full board (breakfast + packed lunch + 3-courses dinner)
 • Bicycle with gears and pannier
 • Map with marked route
 • Informationpackage
 • Tourleader
 • Several citywalks
 • Compensation Bicycle damage
 •  stay aboard a split level barge (B), discount €40,00 per persoon.
 • Journey there and back (Amsterdam)
 • Drinks aboard
 • Excursions out of program

Meer over Speciale Aanbiedingen en Leuke Weetjes?