Venetiaanse Parelsnoer

 • Bestemming:
 • Duur: 8 dagen
 • Prijs: €620

Via groene laagvlaktes en sfeervolle steden als Vicenza, Padova en Chioggia bereikt u het hoogtepunt Venetië

In de zeer aantrekkelijke en voornamelijk vlakke streek Veneto maakt u kennis met groene laagvlaktes en een wirwar van lagunes in combinatie met prachtige historische steden. Deze fiets- & hoteltour biedt u de mogelijkheid om op eigen gelegenheid en in uw eigen tempo Venetië en haar omgeving te verkennen.

Uw vertrekpunt is minder dan een uur per trein vanaf Venetië: Vicenza, de stad van architect Palladio. De fietstocht voert u in de richting van de Julische Alpen naar Bassano del Grappa, gelegen aan de rivier de Brenta en bekend vanwege de stokerijen van grappa. Na enkele kleine klimmetjes en misschien een stuk bergop lopen bereikt u het wonderschone middeleeuwse Asolo.

Het is een aanrader in Treviso op een terras te genieten van de heerlijke Prosecco wijn. Een heerlijke tocht langs de rivier de Sile brengt u naar uw hotel in Mestre. Na een korte treinreis kunt u de rest van de dag en avond genieten van de schoonheid van Venetië Fietsend en varend met veerboten hopt u van het eiland Lido naar het eiland Pelestrina en tenslotte naar Chioggia, het kleine Venetië.
Na een bezoek aan de markt, gaat de route verder langs de rivier de Bacchiglione naar de levendige universiteitsstad Padova beroemd vanwege de fantastische fresco’s van Giotto en het oude romeinse theater Pratodella Valle met 78 standbeelden.

U fietst langs het heuvellandschap ‘Colli Eugani’ en de steengrotten van Costozza en beëindigt uw tour weer in Vicenza.

Zaterdag:
Aankomst in de stad Vicenza, beroemd vanwege ‘Villa la Rotonda’ en de ‘Basilica’, ontworpen door architect Palladio (16e eeuw). In uw hotel ontvangt u uw fiets en het informatiemateriaal voor uw vakantie.

Zondag: fietstocht ± 40 km.
Over een vlak landschap fietst u naar Marostica, aan de voet van de Alpen. Eventueel na een bezoek aan het Grappa museum gaat u door naar Bassano del Grappa. In dit oude stadje aan de rivier de Brenta overnacht u.

Maandag: fietstocht ± 65/40 km
U komt in Asolo, dit is tegelijkertijd het enige stukje bergopwaarts fietsen. In de afdaling fietst u door de wijngaarden van de Prosecco wijn. ’s Avonds (of onderweg) kunt u deze wijn drinken op het Piazza Pescheria in het oude centrum van Treviso. Mogelijkheid om de etappe in te korten met 25 km door in Montebelluna de trein naar Treviso te pakken.

Dinsdag: fietstocht ± 45 km
Langs diverse waterwegen fietst u naar Mestre bekend door Palladio’s Villa Foscari, ook wel de ‘Malcontenta’ genoemd. U verblijft hier of (met toeslag) in een hotel in Venetië. U komt vroeg aan en kunt dus met de trein vanuit Mestre een bezoek brengen aan Venetië.

Woensdag: fietstocht ± 35 km
Vanuit Mestre/Venetië vertrekt u vandaag richting Chioggia. Met de veerboten gaat u naar het smalle eiland Lido en Pellestrina u maakt een fietstocht langs schilderachtige huizen en vissersbootjes. Een veerboot brengt u naar Chioggia, een soort miniatuur Venetië.

Donderdag: fietstocht ± 60 km
Langs historische kanalen en sluizen arriveert u in Stra, gelegen aan het eind van de Brenta. Uw tocht eindigt in Padova, een ommuurde stad met een rijk verleden, levendige pleinen en de Capella degli Scrovegni, het meesterwerk van Giotto met fantastische fresco’s.

Vrijdag: fietstocht ± 50 km
Langs het natuurgebied ‘Colli Euganei’ fietst u naar de voet van de Berici heuvels. Langs de fietsroute ligt ook de Villa Rotonda, een van de meest beroemde villa’s van Palladio. Vlak voor Vicenza brengt u een kort bezoek aan Villa Valmarana ai Nani met de unieke fresco’s van Tiepolo.

Zaterdag:
Na het ontbijt is uw fietsvakantie ten einde en begint uw terugreis.

(wijzigingen voorbehouden)

 

 • 7 nachten in een **/*** hotel in 2-pers.kr. met douche/toilet
 • Ontbijt (7x)
 • Huurfiets (21 versnellingen) met zijtas
 • Bagagevervoer
 • Kaarten en route-informatie
 • 24-uurs ticket voor openbaar vervoer in Venetie
 • Entree Villa Valmarana ai Nani
 • IJsje in de beste ijssalon van Vicenza
 • Lunches and diners
 • Parkeren in Vicenza ca. EUR 30,00 per week
Foto’s

 

Meer over Speciale Aanbiedingen en Leuke Weetjes?