• Hoorn Haven Hafen Harbour

Rondom het IJsselmeer start Weesp

 • Bestemming:
 • Duur: 8 dagen
 • Prijs: €805

Prachtige landschappen en havenstadjes rond de voormalige Zuiderzee. U verblijft in gezellige kleinschalige hotels.

HYRMet behulp van kaart- en informatiemateriaal fietst u rond de grote Nederlandse binnenzee, het IJsselmeer. U maakt kennis met veel plaatsjes die eens aan deze voormalige Zuiderzee lagen.

Uw vakantie begint in Weesp, een klein stadje aan de rivier de Vecht, op 20 minuten met de trein van Amsterdam. Langs de Vecht fietst u naar Muiden en vervolgens langs het Gooimeer naar het vestingstadje Naarden. In Eemnes, vlakbij het kunstenaarsdorp Laren wordt overnacht.

Door de polders, bossen en over de heide gaat het naar het sfeervolle stadje Harderwijk, waar uw hotel is gelegen aan het gezellige marktplein.

Onderweg naar uw volgende overnachtingsplaats, Zwartsluis, bezoekt u het vestingstadje Elburg.

In Giethoorn, het ‘Venetië van het Noorden’, is een vaartochtje met een ‘punter’ zeker de moeite waard. Uw hotel ligt in het hart van het Nationaal Park de Weerribben, een uniek moerasachtig natuurgebied.

Via het Tjeukemeer en het Friese stadje Lemmer fietst u door het bosrijke Gaasterland naar Rijs.

De volgende dag steekt u met de veerboot het IJsselmeer over naar de schitterende havenstad Enkhuizen. Hier vandaan fietst u langs de IJsselmeerkust naar het eindpunt in Hoorn, waar u tijdens het laatste diner kunt genieten van het uitzicht op de oude haven vol traditionele zeilschepen.

U kunt deze tour op zaterdag of zondag beginnen vanuit Weesp of vanuit Hoorn. Wilt u deze tour bekijken met start in Hoorn klik op: Rondom het IJsselmeer start Hoorn

Zaterdag:
U arriveert ‘s-middags in uw hotel in Hoorn, het beginpunt van uw fietsvakantie. ‘s-Avonds dineert u in een restaurant in het centrum van Hoorn. Na het diner kunt u de sfeer proeven van het verleden wanneer u de vele traditionele zeilschepen die bij het Havenhoofd liggen ziet.

Zondag: Fietstocht ± 35 km
De fietstocht gaat langs de IJsselmeerkust naar Enkhuizen, een andere mooie havenstad uit Hollands rijke verleden. Per veer maakt u de oversteek (± 80 minuten) naar Stavoren in de provincie Friesland. Na een uurtje fietsen arriveert u in overnachtingsplaats Rijs.

Maandag: Fietstocht ± 45 km
Lemmer, vol met de sfeer van schepen en water, is de eerste stop. De tocht vervolgt langs het Tjeukemeer en diverse kleine plattelandsgemeenten zoals Echtenerbrug naar Ossenzijl. Hier kunt u het bezoekerscentrum van het Nationaal Park de Weerribben bezoeken.

Dinsdag: Fietstocht ± 40 km
Dwars door de Weerribben fietst u naar Steenwijk en vervolgens naar Giethoorn, het ‘Venetië van het Noorden’. U kunt hier bijvoorbeeld een rondvaart met een punter maken (traditionele boot geschikt voor de smalle kanalen) of gewoon lekker rondwandelen. U vervolgt uw tocht langs enkele grote meren en eindigt in Zwartsluis, een sfeervol stadje gelegen aan een kruispunt van waterwegen.

Woensdag: Fietstocht ± 70 km
Na de overtocht per veer naar Genemuiden, fietst u over een lange dijk naar hanzestad Kampen met zijn honderden monumentale panden. Na een pauze vervolgt u uw weg langs de oever van het Dronter en Veluwe Meer naar Elburg, een idyllisch havenstadje. Tenslotte fietst u naar uw hotel in Harderwijk.

Donderdag: Fietstocht ± 50 km
U fietst door een uitgestrekt gebied met bossen en heide en komt uiteindelijk terecht in Nijkerk. Eventueel na een bezoek aan de plaatselijke kaasboerderij of het stoomgemaal, gaat u rustig verder naar uw hotel in Eemnes.

Vrijdag: Fietstocht ± 30 km
Via Blaricum, een villadorp, en het heidegebied van de Tafelberg komt u aan in Naarden-Vesting. Dit is één van de mooiste vestingsteden van Nederland. De route loopt langs het riviertje de Vecht naar het eindpunt van uw fietsvakantie in Weesp. Een avondje Amsterdam is maar 20 minuten ‘treinen’ vanaf hier.

Zaterdag:
Na het ontbijt verlaat u uw hotel en is uw tour ten einde.

 • Hotelovernachtingen (7 verschillende hotels)
 • Halfpension (ontbijt+3-gangen diner)
 • Fiets met versnellingen en fietstas
 • Kaart met gemarkeerde route
 • Informatiepakket
 • Routebeschrijving
 • Reis naar/van Hoorn/Weesp
 • Bagagevervoer Euro 101,00
 • Fietsverzekering Euro 27,00 pp (excl. assurantiebelasting)
 • Overtocht Enkhuizen-Stavoren ± Euro 16,00
Foto’s

Meer over Speciale Aanbiedingen en Leuke Weetjes?