• Turkey Cycling Inland

Boerenland en Strand

 • Bestemming:
 • Duur: 8 dagen
 • Prijs: €715

Het Turkse achterland, waar ‘stress’ nog niet bestaat, laat u fruitbomen, authentieke dorpen en in de rotsen uitgehouwen koningsgraven zien

Turkije BOEHet onbedorven achterland van de badplaats Fethiye en het boerendorp Dalyan aan de kust van Zuidwest Turkije vormt het decor voor deze unieke Fiets- & Hotelvakantie waarbij u met behulp van GPS-routes op pad gaat. Na aankomst in uw eerste hotel fietst u in de omgeving van het oude havenstadje Fethiye langs de kust naar het nabijgelegen schiereiland. Ook voert er een route door de groene vallei, waar u in een typisch Turks familierestaurantje gaat proeven van de heerlijkste produkten uit eigen tuin. In deze plattelandsstreek moet het woordje ‘stress’ nog uitgevonden worden!
Na 4 hotelovernachtingen in Fethiye wordt u naar uw tweede accommodatie in Dalyan gebracht, een vakantiecomplex met 12 kleine vakantiehuizen aan het water! Het fraaie plaatsje Dalyan ligt halverwege de Middellandse Zee en het prachtige Koyegiz Meer. U maakt leuke en interessante fietstochten langs de vele fruitplantages, authentieke dorpjes met mooie moskeeën en de beroemde in de rots uitgehouwen koningsgraven van de Lycische vorsten.
De uitgezette routes gaan meestal over verkeersarme geasfalteerde weggetjes. Soms echter is de weg onverhard, en af en toe moet er wat geklommen worden.
Het is een goed idee om, als rustdag, optioneel de 12 eilanden boottocht te ondernemen, waarbij u onderweg lekker kunt snorkelen of luieren aan dek.

Zaterdag: aankomst
Transfer van vliegveld Dalaman naar uw hotel in Fethiye. Hier staat uw fiets voor u klaar en krijgt u uitleg over het GPS toestel. De fietsroutes voor de komende week worden geladen.

Zondag: Fietstocht ± 37 km, Boerenroute
Vanuit uw hotel fietst u over smalle autoluwe binnenweggetjes door het landelijke achterland van Fethiye. ‘s Middags dient er wat hoogteverschil te worden overwonnen, u vervolgt uw fietstocht langs een irrigatiekanaal met fraai uitzicht over de vallei. Een weggetje langs een snelstromend riviertje brengt u weer beneden op de boulevard van Fethiye.

Maandag: Fietstocht ± 45 km, Kanalen en Groene Vallei Route
Net buiten Fethiye bevindt zich een streek waar de boeren met behulp van een uitgebreid irrigatiesysteem van kleine kanaaltjes hun rijke oogst binnenhalen. De route door dit gebied is nagenoeg vlak. Het tweede gedeelte van de tour voert door een groene vallei. Kleine bruggetjes helpen u de snelstromende riviertjes over te steken. Na ongeveer 30 km is het tijd voor een authentieke lunch in het restaurant van de familie Yalçin. Dit is een echte aanrader, alle produkten komen vers uit eigen tuin! Vergeet na afloop niet een kijkje te nemen in het museum. Via diverse boerendorpjes en het strand van Calis keert u ‘s middags terug naar uw hotel in Fethiye.

Dinsdag: Fietstocht ± 35 km, Landschapsroute
U kunt vandaag kiezen voor een pittige fietstocht of juist lekker een rustdag nemen. De fietsroute voert u vanuit Fethiye in noordelijke richting het achterland in. Eerst gaat het nog door het boerenland, daarna brengt een oud pad u steeds verder de onbewoonde wereld in. Over onverharde paden fietst u door de ruige natuur met diverse snelstromende beekjes en imposante rotspartijen. Af en toe zult u even een pittig klimmetje moeten doen, maar even te voet is natuurlijk geen schande! De tocht eindigt aan het strand waar u kunt lunchen in een van de restaurantjes.
Wilt u vandaag liever niet fietsen dan is de 12 eilanden boottocht (incl. uitgebreide lunch) misschien iets voor u. Onderweg gaat het schip voor anker in een van de vele baaitjes om even te zwemmen of te snorkelen.
Vanuit uw hotel worden ook diverse excursies georganiseerd o.a. naar oudheidkundige bezienswaardigheden.

Woensdag: Fietstocht ± 20 km Schiereiland, en transfer naar Dalyan
Via de scheepswerf van Fethiye fietst u ‘s morgens rond het schiereiland met onderweg een schitterend uitzicht over de prachtige baaien en een azuurblauwe zee. De weg golft op en neer, op de rustige kustweggetjes kunt u enkele pittige klimmetjes verwachten.
In de middag wordt u met uw fiets en bagage naar de volgende overnachtingslocatie in Dalyan gebracht. U verblijft hier op een gezellig klein vakantiecomplex met huisjes aan het water.

Donderdag: Fietstocht ± 45 km, rondrit Dalyan
Vandaag staat er een eenvoudige rit op het programma die bijna geheel vlak is. Kortom, een heerlijke dag om kennis te maken met de omgeving van Dalyan. U fiets o.a. door het oude dorp Eskikoy waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Oude mannen spelen een spelletje tric trac in het theehuis en van het woordje ‘stress’ hebben ze nog nooit gehoord.
In het voorjaar als de fruitbloesem bloeit komen de zoete geuren u van alle kanten tegemoet!

Vrijdag: Fietstocht ± 40 km, Boomgaarden route
De route vanuit Dalyan kent vandaag één stevig opstakel, een klim van 3 km in het laatste gedeelte van de rit. De route voert langs fruitplantages en groentekassen. In de oude dorpjes is de moskee natuurlijk altijd prominent aanwezig. Later komt u langs een aantal van de beroemde koningsgraven, uitgehakt in de rotsen. Na de klim volgt de afdaling naar het betoverende Koyegiz meer. Even later rolt u Dalyan weer binnen, tijd voor een heerlijk verkoelende plons in de rivier!

Zaterdag: vertrek
Uitchecken en transfer naar vliegveld Dalyan.

 • Verblijf in 2-persoons hotelkamer met ontbijt
 • Diner in hotel op aankomstdag
 • Gebruik fiets met 27 versnellingen (MTB)
 • Kaart van de omgeving
 • Gebruik routebeschrijvingen of GPS-routes (excl. GPS-toestel)
 • Transfers van/naar de luchthaven van Dalaman – Hotel
 • Transfer van Fethiye naar Dalyan (woensdag)
 • Vlucht van/naar Dalaman
 • Alle lunches en diners behalve diner op aankomstdag
 • Drankjes
 • Excursies en entrees
 • Gebruik van GPS-toestel
 • Hoogseizoenstoeslag (4/7 t/m 08/10) € 50,00

Op deze tour bent u verplicht een eigen fietshelm mee te brengen en deze ook te dragen.

Meer over Speciale Aanbiedingen en Leuke Weetjes?