• Zaanse Schans Mill Molen Muhle

Rondom het IJsselmeer start Hoorn

 • Bestemming:
 • Duur: 8 dagen
 • Prijs: €805

Met behulp van kaart- en informatiemateriaal fietst u rond de grote Nederlandse binnenzee, het IJsselmeer.

HYWMet behulp van kaart- en informatiemateriaal fietst u rond de grote Nederlandse binnenzee, het IJsselmeer. U maakt kennis met veel plaatsjes die eens aan deze voormalige Zuiderzee lagen. Uw vakantie begint in Hoorn, waar u dineert in de oude haven vol met traditionele zeilschepen. Langs de IJsselmeerkust gaat u op weg naar de havenstad Enkhuizen en neemt u de veerpont over het IJsselmeer naar Stavoren in de provincie Friesland. Door het weidse Friese landschap gaat u op weg naar het groene dorp Rijs. Via Lemmer, vol met de sfeer van schepen en water, fietst u over de oevers van het Tjeukemeer en door verstilde dorpen naar Ossenzijl. U overnacht in nationaal park de Weerribben, een uniek moerasachtig natuurgebied.

Door zijn vele kleine grachten en kanalen wordt Giethoorn vaak het Venetië van het Noorden genoemd. Een vaartocht met een ‘punter’ is zeker de moeite waard. Het sfeervolle stadje Zwartsluis is gelegen aan een kruispunt van waterwegen. Na uw overnachting hier gaat u over dijken en door polderland op weg naar hanzestad Kampen en het vestingstadje Elburg.

In het sfeervolle Harderwijk is uw hotel gelegen aan het gezellige marktplein. Een fietstocht door de bossen brengt u naar Eemnes, vlakbij het kunstenaarsdorp Laren.

De tocht gaat door de Ankeveense Plassen naar het vestingstadje Naarden. De rivier de Vecht voert u vervolgens naar Weesp, de eindbestemming van uw vakantie. U bent slechts 20 minuten per trein van Amsterdam verwijderd.

U kunt deze tour op zaterdag of zondag beginnen vanuit Hoorn of vanuit Weesp. Wilt u deze tour starten in Weesp klik voor een beschrijving op: Rondom het IJsselmeer start Weesp (HYR)

Boekingen vanaf 4 personen.

Zaterdag:
U arriveert ‘s middags in uw hotel in Hoorn, het beginpunt van uw fietsvakantie. ‘s-Avonds dineert u in een restaurant in het centrum van Hoorn. Na het diner kunt u de sfeer proeven van het verleden wanneer u de vele traditionele zeilschepen die bij het Havenhoofd liggen ziet.

Zondag: Fietstocht ± 35 km
De fietstocht gaat langs de IJsselmeerkust naar Enkhuizen, een andere mooie havenstad uit Hollands rijke verleden. Per veer maakt u de oversteek (± 80 minuten) naar Stavoren in de provincie Friesland. Na een uurtje fietsen arriveert u in overnachtingsplaats Rijs.

Maandag: Fietstocht ± 45 km
Lemmer, vol met de sfeer van schepen en water, is de eerste stop. De tocht vervolgt langs het Tjeukemeer en diverse kleine plattelandsgemeenten zoals Echtenerbrug naar Ossenzijl. Hier kunt u het bezoekerscentrum van het Nationaal Park de Weerribben bezoeken.

Dinsdag: Fietstocht ± 40 km
Dwars door de Weerribben fietst u naar Steenwijk en vervolgens naar Giethoorn, het ‘Venetië van het Noorden’. U kunt hier bijvoorbeeld een rondvaart met een punter maken (traditionele boot geschikt voor de smalle kanalen) of gewoon lekker rondwandelen. U vervolgt uw tocht langs enkele grote meren en eindigt in Zwartsluis, een sfeervol stadje gelegen aan een kruispunt van waterwegen.

Woensdag: Fietstocht ± 70 km
Na de overtocht per veer naar Genemuiden, fietst u over een lange dijk naar hanzestad Kampen met zijn honderden monumentale panden. Na een pauze vervolgt u uw weg langs de oever van het Dronter en Veluwe Meer naar Elburg, een idyllisch havenstadje. Tenslotte fietst u naar uw hotel in Harderwijk.

Donderdag: Fietstocht ± 50 km
U fietst door een uitgestrekt gebied met bossen en heide en komt uiteindelijk terecht in Nijkerk. Eventueel na een bezoek aan de plaatselijke kaasboerderij of het stoomgemaal, gaat u rustig verder naar uw hotel in Eemnes.

Vrijdag: Fietstocht ± 30 km
Via Blaricum, een villadorp, en het heidegebied van de Tafelberg komt u aan in Naarden-Vesting. Dit is één van de mooiste vestingsteden van Nederland. De route loopt langs het riviertje de Vecht naar het eindpunt van uw fietsvakantie in Weesp. Een avondje Amsterdam is maar 20 minuten ‘treinen’ vanaf hier.

Zaterdag:
Na het ontbijt verlaat u uw hotel en is uw tour ten einde.

 • Hotelovernachtingen (7 verschillende hotels)
 • Halfpension (ontbijt+3-gangen diner)
 • Fiets met versnellingen en fietstas
 • Kaart met gemarkeerde route
 • Informatiepakket
 • Routebeschrijving
 • Reis naar/van Hoorn/Weesp
 • Bagagevervoer Euro 101,00
 • Fietsverzekering Euro 27,00 (excl. assurantiebelasting)
 • Overtocht Enkhuizen-Stavoren ± Euro 16,00

Meer over Speciale Aanbiedingen en Leuke Weetjes?