• Greek Cyclades Windmills

De Griekse Cycladen

 • Bestemming:
 • Duur: 8 dagen
 • Prijs: €1.350

Een fantastische mix van de antieke tijd en het heden in het land waar het eiland hoppen is uitgevonden

Datum Schip Prijs
31-08-2019 Panagiota € 1450
07-09-2019 Panagiota € 1450
14-09-2019 Panagiota € 1450
21-09-2019 Panagiota € 1450

Griekenland CycladenOp de Cycladen, een eilandengroep die meer dan 30 eilanden omvat, stond de wieg van de eerste Europese beschaving, 5000 jaar geleden.
Hier toont Griekenland zich in alle oorspronkelijkheid: de dorpen op deze eilanden bestaan uit een labyrinth van smalle steegjes met helder witte huisjes met blauwe vensters. De ruige kustlijn toont indrukwekkende geologische formaties, een turquois-kleurige zee en prachtige zandstranden. Ervaar de fantastische mix van de antieke tijd en het heden op de fietstochten en aan boord van de tweemaster PANAGIOTA en beleef de schoonheid van deze centrale eilandengroep in de Egeïsche Zee.

N.B. De Cycladen zijn een windgevoelige streek. Soms komt het daardoor tot kleine wijzigingen in het programma. Bij zeer ongunstige wind kan het zijn dat de reisroute sterk van het geplande programma gaat afwijken. Een alternatieve slecht weer route is beschikbaar

Zaterdag:
Individuele aanreis naar Athene, van daar tranfer naar het schip in de jachthaven van Piraeus, Marina Zeas. Vanaf 14:00 uur kunt u inchecken aan boord van uw schip. Diner aan boord. De eerste dag wordt er overnacht in Piraeus.

Zondag: fietsen ± 25 km
De dag begint met een vaartochtje naar het eiland Kythnos. De eerste fietstocht start in het haventje van Merichas en brengt u naar de hoofdstad Chora. Onderweg kunt u genieten van een prachtig uitzicht op de kustlijn. Chora is een aantrekkelijk plaatsje gelegen op een hoog plateau. De hoekige straatjes zijn versierd met geschilderde bloemen en geometrische figuren. Van hier gaat het verder naar Driopida, een schilderachtig dorpje. Na het bezoek gaat het terug naar Merichas, waar we ’s avonds een terrasje kunnen pikken.

Maandag: fietsen ± 35 km
’s Ochtends brengt het schip u naar het eiland Seriphos, een klein eiland met diep ingesneden dalen, talrijkre baaien en zandstranden. Langs een kronkelige weg fietst u vanuit het havenplaatsje Livadi naar de hoofdstad Seriphos. U vervolgt uw weg door een ongerept landschap naar het Byzantijnse klooster van de aartsengel Michael. U keert terug naar Livadi over een panoramaweg langs de oostkust. ‘s Middags vaart het schip u over naar het eiland Siphnos.

Dinsdag: fietsen ± 20 km
Het pottenbakkerseiland Siphnos is alleen in het centrale gedeelte bewoond, de kust rijst zo steil uit de zee op dat bewoning daar niet mogelijk is. U fiets door een groen heuvelig terrassenlandschap naar de hoofdstad Apollonia, gelegen op de centrale hoogvlakte. Een afstekertje brengt u in de voormalige hoofdstad Kastro, een vestingstadje dat sedert 1975 op de monumentenlijst staat. ’s Middags vaart u over naar het eiland Syros, waar ’s avonds aan de uitgestrekte boulevard de vele gezellige caféetjes u uitnodigen tot een bezoek.

Woensdag: fietsen ± 30 km
Syros is het hoofdeiland van de Cycladen. De stad Ermoupolis, gebouwd op twee heuvels, verschilt van de andere steden van de Cycladen. Niet witte maar pastelkleurige huisjes beheersen hier het stadsbeeld. U fietst langs de kust van Syros naar het mooie strand van Galissas en vervolgens via het klooster van Sint Barbara terug naar Ermoupolis. ‘s Middags vervolgt u met het schip de reis naar Mykonos, waar de pittoreske hoofdstad met haar beroemde molens en witte kubushuisjes u uitnodigt voor een nadere verkenning.

Donderdag: fietsen ± 25 km
‘s Morgens heeft u de mogelijkheid de belangrijke archeologische vindplaatsen van het eiland Delos te bezoeken. Na de lunch varen we naar Tinos, waar u allereerst een bezoek brengt aan de beroemde Evangelistria kerk in Tinos stad. Vervolgens fietsen we over een hoog gelegen weg naar het bergdorp Tarambados. Dit dorpje staat vol met fraaie duiventorens met filigrain architektuur, overblijfselen uit de Venetiaanse tijd. U overnacht in Tinos stad.

Vrijdag: fietsen ± 12 km
Het startpunt van de fietstocht op Kea, het meest westelijk gelegen bewoonde Cycladen eiland, is het wonderschone natuurlijke haventje van Korissia. Eerst fietst u naar de hoofdstad Ioulis, gelegen in de heuvels. Deze stad bezit de belangrijkste attraktie van het eiland: de Lachende Leeuw van Kea. Deze is in de 6de eeuw voor Christus uit steen gehakt. Eventueel kunt u in plaats hiervan op uzelf naar het witte strand van Otzias fietsen, waar u heerlijk kunt zwemmen in de Middellandse Zee.
In de namiddag wordt u overgezet naar Piraeus, waar we de vakantie met een heerlijke maaltijd en een goed glas wijn besluiten.

Zaterdag:
Na het ontbijt neemt u afscheid en vertrekt u op eigen gelegenheid. Er bestaat de mogelijkheid uw verblijf met enige dagen in Athene te verlengen.

Wij raden ten zeerste aan voor deze tour een eigen fietshelm mee te brengen en deze ook te dragen.

(Wijzigingen voorbehouden)

 • 8-daagse reis aan boord tweemast motorzeiler met bemanning
 • 7 overnachtingen aan boord in tweepersoons hut met D/T
 • 5 x halfpension en 2 x volpension aan boord
 • 6 begeleide of individuele fietstochten
 • Lakens en handdoeken
 • Huur 21 versnellingen trekking bike met fietstas
 • Kaartmateriaal voor de fietstochten
 • Gezamelijke transfer van vliegveld Athene naar schip v.v. (indien deze op in- en ontschepingsdag plaatsvindt
 • Entree musea en archeologische vindplaatsen
 • Duits- en engelstalige reisbegeleiding

 

 • Toeslag alleengebruik € 353,00
 • Toeslag tweepersoonshut bovendek € 117,00 bij 2 personen
 • Toeslag tweepersoonshut bovendek € 85,00 bij alleengebruik
 • Drankjes aan boord
 • Maaltijden aan land

Meer over Speciale Aanbiedingen en Leuke Weetjes?