• Bikes Fietsen Fahrräder Castle Kasteel Schloss

Kastelen & Hanzesteden

 • Bestemming:
 • Duur: 8 dagen
 • Prijs: €845

Een fascinerende ontdekkingstocht langs kastelen en historische steden aan de rivier de IJssel

KVSIn de Middeleeuwen bestond er in Europa een verbond van vele aan het water gelegen handelssteden. Tijdens deze tour door het oosten van Nederland bezoekt u diverse van deze historische Hanzesteden. Rondom deze steden liggen vele prachtige kastelen en landhuizen, vaak in mooie natuurgebieden.

Per schip vertrekt u naar Wijk bij Duurstede, een kleine vestingstad gesticht rond 1500 v. Chr. In het Nationale Park De Hoge Veluwe bezoekt u het Kröller-Müller Museum met veel schilderijen van Van Gogh.

Vanuit Arnhem gaat u langs kasteel Rosendael en volgt de rivier de IJssel via Doesburg naar Hanzestad Zutphen.

Door de mooie Achterhoek voert de tocht naar de plattelandsgemeente Lochem. In Deventer gaat u van boord en fietst langs de oevers van de IJssel naar Hanzestad Kampen. De avondwandeling door de historische binnenstad gaat langs vele monumentale panden.

Vanuit Hanzestad Harderwijk maakt u een fietstocht door de rondom het stadje gelegen heide- en bosgebieden. Eén van de meest traditionele Nederlandse dorpen is het vissersdorp Spakenburg, waar u misschien de typerende klederdracht kunt zien. Via het gezellige havenstadje Muiden fietst u weer terug naar Amsterdam.

‘s Avonds kunt u per rondvaartboot de glorie en historie van Amsterdam vanaf de grachten bekijken.

Deze tour wordt uitgevoerd met één van onze schepen in de Comfort klasse (A) of Convenient klasse (B+)

Zaterdag: fietstocht ± 15 km
U scheept in en vaart over het Amsterdam-Rijnkanaal naar de overnachtingsplaats Wijk bij Duurstede. ’s Avonds is er een korte fietstocht in de omgeving van de kastelen Zandenburg en Walenburg gepland.

Zondag: fietstocht ± 50 km
Per schip gaat de reis over de Nederrijn naar de sluis bij Heveadorp, waar u van boord gaat en de fietstocht begint. U fietst naar het Nationaal Park De Hoge Veluwe. In dit prachtige natuurgebied vindt u het Kröller-Müller museum met een unieke collectie schilderijen van Vincent van Gogh. Ook de prachtige beeldentuin is een bezoek zeker waard.
De tocht eindigt in Arnhem, waar het schip in de Nederrijn ligt afgemeerd.

Maandag: fietstocht ± 50 km
Vandaag fietst u langs kasteel Rosendael naar het veer bij Rheden. Hier steekt u de IJssel over en gaat u via Doesburg en Brummen naar de hanzestad Zutphen.

Dinsdag: fietstocht ± 60 km

Vandaag blijft het schip in Zutphen. U maakt een fietsronde langs kasteel Vorden en komt in de plattelandsgemeente Lochem. U passeert het landhuis Verwolde en volgt het Twentekanaal terug naar Zutphen.
Als alternatief kunt u de dag doorbrengen in Zutphen: winkelen en/of musea bezoeken. Het Stedelijk Museum heeft een interessante cultureel-historische collectie die het verhaal van Zutphen en omgeving beeldend weergeeft.

Woensdag: fietstocht ± 60 km
Het schip vaart naar Deventer, waar de fietsers van boord gaan. Langs de rivieroevers gaat de tocht langs Diepenveen, kasteel Oude Rande en landgoed Hoenderloo. Via Windesheim komt u in de hanzestad Kampen, waar het schip al ligt afgemeerd.

Donderdag: fietstocht ± 30 km
Vandaag is het motto ‘ontspannen aan boord’. Het schip vaart in ca. 4 uur over de Randmeren naar overnachtingsplaats Harderwijk. ’s-Middags maakt u een fietstocht in de bosrijke omgeving van Harderwijk.

Vrijdag: fietstocht ± 60 km
Na een vaartocht naar het voormalige vissersdorp Spakenburg gaat de fietstocht door het Ankeveense Plassen gebied. Na een bezoek aan het gezellige havenstadje Muiden fietst u verder naar Amsterdam.
Voor de liefhebbers is er ’s avonds een stadswandeling of een rondvaart (voor eigen rekening) door het centrum van Amsterdam.

Zaterdag: Na het ontbijt nemen de gids en de bemanning afscheid en is uw fiets- en vaarvakantie ten einde.

(veranderingen voorbehouden)

 • 8 dagen/7 nachten verblijf aan boord van een comfort schip (A) of een klasse Extra schip (B+)
 • Alle maaltijden (ontbijt+lunchpakket+ 3- gangen diner)
 • Fiets met versnellingen en fietstas
 • Kaart met gemarkeerde route
 • Informatiepakket
 • Reisbegeleiding
 • Bezoek Nationaal Park De Hoge Veluwe
 • Bezoek Kröller Müller Museum (expositie van Van Gogh)
 • Verscheidene stadswandelingen
 • Compensatie fietsschade
 •  verblijf aan bood van een klasse Extra schip (B+), korting €30,00 per persoon.
 • Reis naar/van Amsterdam
 • Drankjes aan boord
 • Excursies buiten programma

Meer over Speciale Aanbiedingen en Leuke Weetjes?