• th_charter_barge_schiff_schip_rotterdam

Randstad route

De perfecte afwisseling van oude en nieuwe architectuur, vijf eeuwen hoogstandjes in o.a. Leiden, Delft en Rotterdam

Vanuit Amsterdam gaat het over het brede Amsterdam-Rijnkanaal langs de domstad Utrecht naar het dorp Vianen aan de rivier de Lek. Het schip vaart stroomafwaarts verder naar Rotterdam, onderweg passeert u het zilverstadje Schoonhoven. De moderne havenstad Rotterdam staat hoog aangeschreven vanwege de bijzondere architectuur, het is heel speciaal om al dit fraais vanaf het water te bekijken. Over oeroude kanaaltjes vaart u naar Delft, een mooie oude stad met veel marktpleinen, grachten, hofjes en schilderachtige straatjes. U kunt hier ook het tram naar Den Haag nemen. In universiteitsstad Leiden wordt afgemeerd bij de Zijlpoort, een zeer oude stadspoort. Een vaartocht door de Bollenstreek, schitterend in het voorjaar, brengt u in Haarlem. De straten rond de Grote Markt zijn één groot winkelgebied, Haarlem gaat er prat op de beste winkelstad van Nederland te zijn!
Over het Noordzeekanaal vaart u op de laatste dag weer terug naar onze hoofdstad Amsterdam.

Eerste dag:
U wordt door de bemanning welkom geheten aan boord en wegwijs gemaakt op het schip. De bagage kan in de hutten worden achtergelaten en eventueel uitgepakt worden.
Het vertrek vindt pas de volgende dag plaats, dus er is alle gelegenheid om Amsterdam te bekijken. Het schip ligt op loopafstand van het centrum van de stad.
Het bezoeken waard zijn onder andere: het Anne Frank Huis, het wassenbeeldenmuseum Madame Tussaud, het Rijksmuseum, het Van Gogh Museum, het Scheepvaartmuseum, Artis, een warenmarkt , een diamantslijperij. Een tocht door de Amsterdamse grachten per rondvaartboot is een belevenis op zich.

Tweede dag:
We vertrekken uit Amsterdam en varen over het Amsterdam-Rijnkanaal richting Utrecht. De stop in Utrecht kan gebruikt worden voor een stadswandeling, waarbij het u zal opvallen dat de grachten er anders uit zien dan in Amsterdam. Eventueel kan een bezoek gebracht worden aan het Nederlands Spoorwegmuseum, het Nationaal Museum Van Speelklok tot Pierement, of de Domtoren.
Later op de dag varen we over het kanaal verder naar Vianen aan de rivier de Lek, waarbij we onderweg nog de reusachtige Beatrixsluizen passeren.

Derde dag:
We varen over de Lek verder naar Rotterdam. Onderweg passeren we de zilverstad Schoonhoven en kunnen we aanleggen bij het dorp Kinderdijk, beroemd om haar 19 molens op rij.
In Rotterdam blijft er nog voldoende tijd over om de stad, die de grootste haven van de wereld heeft, te bezichtigen. Het geheel kunt u prachtig overzien vanaf de Euromast (180 m hoog). Andere zaken die bezocht of bekeken kunnen worden, zijn het Maritiem Museum, de Kubus woningen, het Zakkendragershuisje, of het subtropisch zwembad Tropicana.

Vierde dag:
We gaan nu verder door kleinere kanalen en er moeten veel bruggen voor ons geopend worden. We varen dwars door Rotterdam over de Schie naar Delft.
Delft is een mooie, oude stad met veel marktpleinen, grachten, hofjes en schilderachtige straatjes. Het is een plezierige ervaring door de binnenstad te zwerven. Een bezoek aan de wereldberoemde Delfts Blauw Aardewerkfabriek De Porceleyne Fles mag eigenlijk niet ontbreken. Interessant is ook een bezoek aan de Prinsenhof, waar de ‘Vader des Vaderlands’, Willem van Oranje, gewoond heeft.

Vijfde dag:
Vanuit Delft kan er met de tram naar het centrum van Den Haag gereisd worden. Van de talloze mogelijkheden die deze stad biedt, noemen we er enkele: Binnenhof, Madurodam, Mauritshus, Omniversum, Haags Gemeentemuseum, Panorama Mesdag, Vredespaleis en de Gevangenpoort. Ook een bezoek aan de badplaats Scheveningen behoort tot de mogelijkheden. Tijdens uw bezoek vaart het schip leeg door naar Voorburg aan de rand van Den Haag vanwaar we tegen de avond vertrekken om via het Rijn-Schiekanaal naar Leiden te varen. Onderweg passeren we de eeuwenoude sluis van Leidschendam. Aan de polders waar we doorheen varen is goed te zien dat Nederland voor een groot deel onder de zeespiegel ligt.
In Leiden wordt afgemeerd bij de Zijlpoort, een zeer oude stadspoort. ’s Avonds kan er nog een wandeling gemaakt worden door deze oudste universiteitsstad van Nederland, die een mooie oude stadskern heeft.
In plaats van te overnachten in Leiden, kunnen we er ook voor kiezen om door te varen naar de Kagerplassen. In dit uitgestrekte merengebied op enkele kilometers van Leiden kunnen we dan voor anker gaan (alleen bij mooi weer).

Zesde dag:
Na de Kagerplassen komen we op de Ringvaart, waar we aan de ene kant de bloembollenstreek zien en aan de andere kant Nederlands eerste drooggelegde polder (Haarlemmermeerpolder). In het gerestaureerde pompgemaal De Cruquius is een expositie ingericht over de drooglegging.
Over de rivier het Spaarne varen we Haarlem binnen en leggen aan in het centrum. Op slechts enkele meters afstand van de ligplaats bevindt zich het Teylers Museum, het eerste en oudste museum van Nederland. Haarlem is verder bekend door het Frans Hals Museum, de vele hofjes en de Sint Bavokerk. Op donderdagavond zijn de winkels in Haarlem geopend van 19.00-21.00 uur, waardoor u een uitstekende gelegenheid hebt om eens lekker te winkelen. Als het weer het toelaat kunt u daarna nog nagenieten op één van de terrassen aan de Grote Markt.

Zevende dag:
We gaan over het Spaarne richting Spaarndam. Na de sluis gaan we verder en komen op het Noordzeekanaal. Dit kanaal is de verbinding van Amsterdam met de Noordzee. Bakboord gaat het naar de zeesluizen van IJmuiden, stuurboord richting Amsterdam.
Dwars door het Amsterdamse havengebied varen we naar onze thuishaven nabij het Centraal Station.

Foto’s

Meer over Speciale Aanbiedingen en Leuke Weetjes?