• Charter_Cheese Market_Kasegeschaft_kaasmarkt_Gouda

Zuidhollandse steden

Een rondvaart langs de rijkdom en pracht van de steden uit de Gouden Eeuw zoals Leiden en Gouda

Deze tour is de klassieke vaartocht langs een aantal steden uit de Gouden Eeuw in de provincie Zuid-Holland. Dwars door het centrum van Amsterdam passeert het schip wel 12 bruggen! Over de Kagerplassen gaat het naar universiteitsstad Leiden. Als u hier ‘s avonds een rondwandeling gaat maken, vergeet dan De Burcht niet te beklimmen!
Onderweg naar Delft kunt u aan wal gaan om Den Haag te bezoeken: het Binnenhof, het Mauritshuis, Madurodam en ook de badplaats Scheveningen, alles ligt binnen handbereik. In Delft is het een ‘must’ de fabriek De Porceleinen Fles te bezoeken,waar het beroemde Delfts Blauw aardewerk wordt geproduceerd.
Via Rotterdam gaat de reis naar de stad Gouda dat zo ver in het binnenland gelegen, toch een haven met getijden heeft.
Via de rivier de Amstel, de naamgever van de stad, vaart u tenslotte Amsterdam weer binnen.

Eerste dag:
U wordt door de bemanning welkom geheten aan boord en wegwijs gemaakt op het schip. Al snel na aankomst verlaten we de haven van Amsterdam en varen weg over het IJ. Via de Houthaven komen we op de Schinkel, een kanaal dwars door de Amsterdamse uitbreidingswijken. We passeren 12 bruggen en een sluis om op De Nieuwe Meer te arriveren. Hier bevindt zich het bekende Amsterdamse Bos. We passeren Schiphol, onze nationale luchthaven en varen over de Ringvaart van de Haarlemmermeer langs de mooie Westeinderplassen richting Leiden. Vlak voor we hier aankomen gaat de vaartocht over de Kagerplassen waar bij voldoende tijd eventueel gezwommen kan worden.
In Leiden wordt afgemeerd bij de Zijlpoort, een zeer oude stadspoort. ’s Avonds kan er nog een wandeling gemaakt worden door deze oudste universiteitsstad van Nederland, die een mooie oude stadskern heeft.

Tweede dag:
Via het Rijn-Schiekanaal varen we door naar Den Haag. Onderweg is, aan de polders waar we doorheen varen, goed te zien dat Nederland voor een groot deel onder de zeespiegel ligt.Van de talloze mogelijkheden die Den Haag biedt, noemen we er enkele: het Binnenhof, Madurodam, het Mauritshuis, het Omniversum, het Haags Gemeentemuseum, Panorama Mesdag, Vredespaleis en de Gevangenpoort. Ook een bezoek aan de badplaats Scheveningen behoort tot de mogelijkheden.
Dezelfde dag varen we door naar Delft, een mooie, oude stad met veel marktpleinen, grachten, hofjes en schilderachtige straatjes. Het is een plezierige ervaring door de binnenstad te zwerven. Eventueel kan een bezoek gebracht worden aan de Porceleinen Fles, een fabriek waar het wereldberoemde Delfts Blauwe aardewerk gemaakt wordt.

Derde dag:
We varen richting Rotterdam over de eeuwenoude Schie. In Rotterdam kan een tussenstop gemaakt worden in de Parkhaven aan de voet van de Euromast. Vanaf deze toren (180 meter hoog)heeft men een prachtig uitzicht over het enorme havengebied. Andere zaken die bezocht of bekeken kunnen worden, zijn het Maritiem Museum, de Kubus woningen, het Zakkendragershuisje of het subtropisch zwembad Tropicana.
Hierna varen we verder over de Hollandse IJssel naar Gouda. Gouda staat het meest bekend om zijn kaas en om de fabricage van kaarsen. Opmerkelijk is het feit dat de haven getijden kent.
Bezienswaardigheden zijn onder andere: de Sint Janskerk met haar wereldberoemde gebrandschilderde glas-in loodramen, het Catharina Gasthuis en Korenmolen de Roode Leeuw.

Vierde dag:
‘s Morgens blijven we in Gouda en heeft u nog de tijd om deze prachtige stad te bezichtigen. ‘s Middags vertrekken we en varen via de Gouwe, het Aarkanaal en het Amstel-Drechtkanaal naar het dorp Uithoorn.

Vijfde dag:
Vroege vogels kunnen vanuit Uithoorn de bus nemen naar Aalsmeer voor een bezoek aan de wereldberoemde bloemenveiling. Bij terugkomst beleven we een varend ontbijt terwijl we over de Amstel terug naar Amsterdam varen. Opnieuw doorkruisen we de stad, maar nu dwars door het centrum waarbij we de Magere Brug, theater Carré en het moderne Muziektheater/Stadhuis passeren.

Foto’s

Meer over Speciale Aanbiedingen en Leuke Weetjes?