• KIS barge Kalipsa

Kvarner Eiland Hoppen

 • Duur: 8 dagen
 • Prijs: €620

Fietsen en varen, maar ook zwemmen en relaxen in het eilandenrijk van de Kvarner baai

EKB:KISIn het heerlijk rustige laagseizoen bieden wij u deze bijzonder gunstig geprijsde Fiets- m& Vaarvakantie in het zonnige Kroatië aan.
De Kvarner Baai, waar het eiland hoppen praktisch is uitgevonden, is een ideaal gebied om een relaxte fietsvakantie te ondernemen. Tijdens deze tour met verblijf aan boord van een romantische motorzeiler maakt u schitterende fietstochten over enkele dromerige eilanden in de Adriatische Zee. Onderweg bezoekt u historische stadjes en geniet volop van het majestueuse uitzicht. Elke dag is er voldoende tijd om te zwemmen en te genieten van een terrasje.
Ook benieuwd waar de schipper van de Kalipsa of één van de andere schepen dagelijks het anker laat vallen? Klik dan even door naar het volledige dagprogramma van deze unieke tour!

Dag 1: Aankomst in Opatija – Eiland Krk (fietsen ca.16 km)
Aankomstdag. De hutten op uw schip zijn rond 12:00 uur gereed and de lunch zal vlak voor de afvaart worden geserveerd. Tijdens de twee uur durende vaart naar het eiland Krk heeft u de gelegenheid uw medepassagiers en de bemanning te leren kennen. Krk is het grootste van de Kvarner eilandengroep. Hier beginnen we met een gemakkelijk eerste fietstochtje van de stad Krk naar het dorpje Punat en weer terug. We overnachten in de haven van Krk.

Dag 2: Eiland Krk (fietsen ca. 36 km)
Vandaag zult u, omgeven door de geur van de Mediterrane vegetatie, door percelen met kastanje- en vijgenbomen fietsen naar het dorpje Dobrinj. Later komt u door een vallei met wijngaarden en bereikt u het noordoostelijk deel van het eiland en de unieke stad Vrbnik. Deze stad is gebouwd op een 50 meter hoge rotsformatie en is de hoofdstad van de beroemde gouden Zlahtina wijn. Nadat u door de nauwe straatjes heeft kunnen slenteren en van de wijn heeft kunnen genieten gaat het verder naar de natuurlijke haven van Punat waar we zullen overnachten op het schip. Een andere optie is dat het schip in de haven van Krk gaat liggen.

Dag 3: Eiland Rab (fietsen ca. 22 km)
We beginnen de dag met een varend ontbijt, we varen naar Lopar op het eiland Rab. Op de fiets komen we bij een baai met een mooi zandstrand (een zeldzaamheid op de Kvarner Eilanden). Daarna gaat het dwars door het binnenland, langs de prachtige Supetarska Draga baai naar de oude ommuurde stad Rab. Deze stad met haar 4 beroemde klokkentorens ligt op een pijlvormige landtong. Rond het middaguur ligt het schip in de haven, net buiten de oude stad. Na een heerlijke lunch kunt u de sfeer in het oude centrum van Rab proeven of nog een stukje gaan fietsen naar het “Dundo” bos, een natuurreservaat op het schiereiland Kalifront. We overnachten in de haven van Rab.

Dag 4: Pag (fietsen ca. 35 km)
Na een korte oversteek naar het eiland Pag start de fietstocht door het unieke landschap op dit eiland. De eerste stop is in het dorpje Lun, hier staat een duizend jaar oude olijfboom. De vele stenen muurtjes zijn door de bewoners gebouwd als bescherming tegen de harde wind. Tijdens het fietsen is het oppassen geblazen: er zijn veel schapen op de weg! In Novalja kunt u weer aan boord gaan, of verder doorfietsen met de fietsbegeleider. We raden u aan in een lokale taveerne de traditionele Pag kaas te gaan proeven! In het idyllische plaatsje Mandre gaat iedereen weer aan boord voor de oversteek naar het eiland Molat. Avondeten en overnachting aldaar.

Dag 5: Eilanden Molat en Losinj (fietsen ca. 20 km)
Molat is het kleinste maar ook het meest romantische eiland op deze tour. Het gelijknamige dorpje telt een bakker, een winkeltje en 2 of 3 bars.
De fietsroute door het binnenland brengt u in het dorpje Zapuntel, waarhet schip inmiddels is heengevaren. Onderweg heeft u een aantal fantastische uitzichten over de baaien en stranden.
Tijdens het varen naar het volgende eiland Lošinj wordt een heerlijke lunch geserveerd. Op Lošinj gaat u op de fiets het vissersplaatje Veli Lošinj of een van de vele door dennenbomen omgeven strandjes op het schiereiland van Cikat verkennen. We slapen vannacht op het schip in de haven van Mali Lošinj. Het is een kleurrijk haventje met een aantal gezellige barretjes.

Dag 6: Eilanden Losinj en Cres (fietsen ca. 45 km)
Na het ontbijt fietsen we over een panoramische route door dennen- en laurierbossen in de richting van het eiland Cres. De eerste stop is in het kunstenaarsdorp Osor. Heeft u vandaag genoeg gefiets en wilt u lekker luieren dan kunt u hier aan boord gaan. U kunt ook kiezen om ‘s middags nog een pittige fietstocht te ondernemen naar het vissersdorpje
Martinscica. Hier zal het schip op u wachten, gezamenlijk varen we dan naar het historische stadje Cres. Hier wordt gegeten en geslapen aan boord.

Day 7: Istrië en Opatija (fietsen ca. 30 km)
Er wordt weer varend ontbeten. Het schip brengt u naar het vasteland, naar het dorpje Moscenicka Draga aan de riviera van Opatija. Langs de spectaculaire kustweg gaat het op de fiets naar het dorp Brsec, gelegen op een rots hoog boven de zee. Tijd voor een kop koffie en een wandeling door het dorpje met de twee kerken. Na deze pauze kunt u er voor kiezen over dezelfde weg terug naar het schip te fietsen. Een andere mogelijkheid is om met uw gids de moeilijker route via de heuvel van St Jenena te nemen. Onderweg kunt u dan het bergdorpje bewonderen met een klein ethnografisch museum. Na de lunch aan boord gaat het verder naar Opatija. ‘s Avonds kunt u het stadje gaan bezichtigen, een wandeling door het park maken of een stukje van de 12 km lange zeepromenade lopen. Overnachting in Opatija.

Dag 8: Ontschepen in Opatija
Na een vroeg ontbijt is het afscheid nemen en is deze vakantie voorbij.

Wij raden ten zeerste aan voor deze tour een eigen fietshelm mee te brengen en deze te dragen tijdens de fietstochten.

 • Verblijf aan boord (8 dagen/7 nachten) in tweepersoonshut
 • Halfpension (ontbijt + lunch of diner)
 • Fietshuur
 • Reisbegeleiding
 • Toeslag hoogseizoen (4/6, 17/9, 24/9) € 30,00
 • Toeslag hut bovendek € 60,00
 • Toeslag alleengebruik € 310,00
 • Toeristenbelasting en havengeld (ca. € 20,00 p.p.p.w.)
 • Drankjes aan boord