• Paris & Beyond, In & Um Paris, Île de France & Parijs Tour d'Eiffel Eiffel Tower Eiffeltoren Eiffelturm Seine

Langs de rivier Seine

 • Bestemming:
 • Duur: 8 dagen
 • Prijs: €899

Beleef de onweerstaanbare aantrekkingskracht van de lichtstad Parijs, château Fontainebleau en ervaar Auvers sur Oise, dat Vincent van Gogh inspireerde.

Datum Schip Prijs
18-05-2019 Clair de Lune € 945
25-05-2019 Clair de Lune € 945
01-06-2019 Clair de Lune € 945
08-06-2019 Clair de Lune € 945
15-06-2019 Clair de Lune € 945
15-06-2019 Clair de Lune € 945
22-06-2019 Clair de Lune € 945
24-08-2019 Clair de Lune € 945
31-08-2019 Clair de Lune € 945
07-09-2019 Clair de Lune € 945
14-09-2019 Clair de Lune € 945
14-09-2019 Clair de Lune € 945
21-09-2019 Clair de Lune € 945
28-09-2019 Clair de Lune € 945

Parijs, de Lichtstad, is het middelpunt van deze begeleide Fiets- & Vaarvakantie in Frankrijk. Er wordt ook een bezoek PARwebgebracht aan het indrukwekkende kasteel Fontainebleau en u fietst langs de rivieren Seine en Oise. U fietst dwars door prachtige bossen zoals Compiègne en maakt een unieke avondcruise mee door het oude Parijs. Ook ervaart u waarom de schilders Van Gogh en Sisley zo geïnspireerd waren door de dorpen Auvers-sur-Oise en Moret-sur-Loing. Er is een ‘vrije dag’ waarop u zelf kunt genieten van de hoogtepunten van Parijs, zoals de Eiffeltoren. de Sacre Coeur. de Arc de Triompf, museum Centre Pompidou en paleis Versailles.

Zaterdag: Moret-sur-Loing (of Saint Mammès) Fietsen ca. 7 km
Uw reis begint met een bustransfer vanaf station Paris Gare du Nord naar het dorp Moret-sur-Loing. Bij dit pittoreske middeleeuwse dorpje, decor van enkele impressionistische schilderwerken o.a. van Alfred Sisley, ligt uw hotelschip afgemeerd in de rivier.
‘s Avonds maakt u een kort fietstochtje naar Saint Mammès, van oudsher een echte binnenvaartplaats, gelegen op een plek waar de rivieren de Seine en de Loing samenvloeien.

Zondag: Moret-sur-Loing – Melun Fietstocht ca. 45 km
Vandaag begint u met een fietstocht naar het indrukwekkende kasteel en schitterende tuinen van Château de Fontainebleau. Langs de oevers van de Seine gaat het verder naar Héricy en Samois-sur-Seine.
Uw tocht eindigt in het kleine gezellige provinciestadje Melun. Hier zal uw fietsbegeleider u meenemen op een makkelijke stadswandeling om u verschillende mooie bruggen, historische gebouwen en oude kerken te laten zien.

Maandag: Melun – Vigneux s/Seine – Parijs Fietstocht ca. 50 km
Langs de oevers van de Seine en dwars door de bossen van het uitgestrekte Domaine de Senart komt u op de fiets aan in Vigneux-sur-Seine.
Hier gaat u aan boord en vaart u over de Seine Parijs binnen. Om te overnachten wordt er afgemeerd in het historische Bassin de l’Arsenal gelegen in down town Parijs!

Dinsdag: Vrijetijd in PARIJS
De dag begint met een interessante vaartocht (ca. 2,5 uur) van het Bassin de l’Arsenal naar het Bassin la Villette. Onderweg passeert u romantische bruggetjes, historische sluisjes en vaart het schip zelfs door een tunnel!
Vanaf ca. 10.30u. kunt op eigen houtje een bezoek brengen aan enkele hoogtepunten van Parijs: de Eiffeltoren, het Louvre, Centre Pompidou of gewoon lekker winkelen, wat u maar wilt!

Woensdag: Parijs/Bassin-La-Vilette – Bougival Fietstocht ca. 40 km
U maakt een leuke fietstocht vanuit het centrum van Parijs, hoofdzakelijk over fietspaden langs de Seine en deels door het beroemde Bois de Boulogne. De rit eindigt in Bougival, een rustiek plaatsje aan de Seine

Donderdag: Bougival – Auvers s/Oise – l’Île Adam Fietstocht ca. 40 km
Via het kasteel St.-Germain-en-Laye en het plaatsje Conflans Ste Honorine, dat wordt gezien als de hoofdstad van de Franse binnenvaart, komt u in Auvers s/Oise. In dit pittoreske dorp heeft de schilder Vincent van Gogh gewoond en gewerkt. In de loop van de middag vaart u naar l’Îsle Adam, een charmant dorpje aan de rivier de Oise.

Vrijdag: l’Îsle Adam – Creil – Compiègne Fietstocht ca. 40 km
‘s Morgens vroeg vaart u naar Creil. Hier maakt u een leuke fietstocht langs de rivier naar de keizerlijke stad Compiègne. Hier heeft u verschillende mogelijkheden: een bezoek aan het mooie park, het paleis van Napoleon III of een kijkje nemen in de St Jacobskerk uit de 13de eeuw.
‘s Avonds maakt u met uw reisbegeleider een wandeling door het centrum van de stad.

Zaterdag: Compiègne Afscheid
Na het ontbijt einde van uw tour. U neemt afscheid van uw fietsbegeleider en de bemanning van het schip. Het station van Compiègne ligt in de buurt van het schip. Hier vertrekken treinen naar Paris-Gare-du-Nord of de luchthaven Charles-de-Gaules.

Elke volgende tour gaat in omgekeerde volgorde: start in Compiègne en einde in Moret-sur-Loing.

(veranderingen voorbehouden)

 • verblijf aan boord (8 dgn/7 nachten) in 2-pers. hut met split-level bedden of 2-persoons bed
 • Volpension ( ontbijt + lunchpakket + 3-gangen diner)
 • Reisbegeleider voor fietstochten en stadswandelingen (meertalig: engels, duits, hollands)
 • Fiets met 24 versnellingen
 • Infoboekje en kaart
 • Bustransfer Moret-sur-Loing – Parijs/Gare du Nord
 • Bezoek kasteel Fontainebleau
 • Wijn-/Kaasproeverij
 • Aanreis naar/Terugreis van Parijs/Gare du Nord en Compiègne
 • Toeslag Hoogseizoen € 84,00 (Aug 31, Sept. 7, 14, 21, 28)
 • Drankjes aan boord
 • Diner op de vrije dag in Parijs
 • Excursies buiten programma
 • Toeslag E-bike € 173,00 (incl. verzekering). Beperkt beschikbaar
 • Fietsverzekering Eur 28,00 p.p.

Wij raden ten zeerste aan voor deze tour een eigen fietshelm mee te brengen.

 

 

 

Meer over Speciale Aanbiedingen en Leuke Weetjes?