• charter_loire_barge_bridge__schiff_brucke_schip_brug

Noordwaarts: Châtillon/Coligny-Parijs

Vanuit het Loiredal langs rivieren en kanalen naar Parijs: licht glooiend landschap, sfeervolle provinciesteden als Montargis en Nemours en het beroemde Château de Fontainebleau.

Deze mooie tour start in Châtillon-Coligny in het Loiredal, en gaat in noordwestelijke richting door de Gâtinais, langs het Canal de Briare, het Canal du Loing, en vervolgens langs de oevers van de Seine, helemaal naar de onvergetelijke Franse hoofdstad Parijs.
Onderweg passeert u de aantrekkelijke steden Nemours en Montargis maar ook verstilde rivierdorpjes als Morêt sur Loing, waar u nog de echte Franse sfeer kunt opsnuiven.
Terwijl u op een relaxte manier door het gevarieerde landschap van de Gâtinais peddelt zult u maximaal van uw vakantie genieten. Een van de hoogtepunten van deze reis is natuurlijk het beroemde Château de Fontainebleau omgeven door prachtige paleistuinen.
Het eindpunt van de reis is de lichtstad Parijs, waar u een hele dag naar eigen inzicht kunt doorbrengen.

Zaterdag:
Transfer per bus van het treinstation Gare du Nord in Parijs naar Châtillon-Coligny. Inchecken op het schip, welkom door de bemanning en uw tourbegeleider. ’s Avonds maakt u een proefrondje op de fiets.

Zondag: fietstocht ± 35 km.
Start van de eerste fietstocht. Vanuit Châtillon-Coligny gaat de tocht door La Chapelle sur Aveyron, Gy les Nonans en Amilly naar het kleine stadje Montargis. Deze stad heeft 127 bruggen en staat ook bekend als het ‘Venetië van de Gatinais’. In de avond maakt u een stadswandeling onder leiding van uw gids.

Maandag: fietstocht ± 40 km.
Fietsend langs het Canal du Loing arriveert u in Nargis. Van hier voert de tour verder noordwaarts langs het Château Landon en het Bois de Villers (Domaine de Nanteau). U overnacht in de stad Nemours; hier vindt u een schitterend kasteel uit de 12de eeuw.

Dinsdag: fietstocht ± 25 km.
St. Mammés is een authentiek frans rivierdorp. Er is een klein kerkje uit de 12de eeuw. Een kort bezoekje aan het schilderachtige gemeentehuis is zeker de moeite waard. U overnacht vandaag in het charmante dorp Morêt-sur-Loing. Als er nog tijd over is kunt u het lokale fietsmuseum bezoeken.

Woensdag: fietstocht ± 30 km.
Vandaag kunt u het imposante kasteel en de prachtige tuinen van Château de Fontainebleau bezoeken. U fietst langs de rivier de Seine en passeert Héricy en Samois sur Seine. Uw eindbestemming is Melun, een levendig provinciestadje. Uw tourbegeleider neemt u ’s avonds mee op een rustig stadswandelingetje en toont u enige mooie bruggen, historische gebouwen en kerken.

Donderdag: fietstocht ± 25 km.
Verder langs de rivier de Seine doorkruist u het bosgebied Domaine de Senart naar Evry. Hier gaat u weer aan boord voor een vaartocht naar Alfortville.

Vrijdag (geen fietstocht)
Vandaag kunt u de gehele dag rondneuzen in Parijs!. De trein naar de lichtstad vertrekt vlakbij de aanlegsteiger van het schip.

Zaterdag:
Na het ontbijt is uw vakantie ten einde. Afscheid van uw tourbegeleider en de bemanning van het schipyour tour leader. U vertrekt op eigen gelegenheid, de trein naar Parijs vertrekt in de buurt van het schip.

(veranderingen voorbehouden)

 • Verblijf aan boord (8 dagen/7 nachten) in tweepersoonshut
 • Alle maaltijden (ontbijt+lunchpakket + 3-gangen diner)
 • Fiets met 24 versnellingen en tas
 • Reisbegeleiding
 • Bezoek kasteel Fontainebleau
 • Transfer Barge-Paris v.v. op dag 7: visit to Paris
 • Transfer Paris/Gare du Nord-Barge
 • Aan- en afreis Paris Gare du Nord
 • Drankjes aan boord
 • Excursies buiten programma
 • Fietsverzekering (Eur 24,50 per persoon)

Wij raden ten zeerste aan voor deze tour een eigen fietshelm mee te brengen.

Foto’s

Meer over Speciale Aanbiedingen en Leuke Weetjes?