Ontdek het Gelderse Land – fiets/hotel

  • Bestemming:
  • Duur: 4 dagen
  • Prijs: €295

Vier daagse fietsvakantie in Oost-Nederland rond Nijmegen inclusief een mooie tocht in Duitsland. U verblijft in een gastvrij hotel in Berg en Dal. Geniet met zijn tweeën of met het hele gezin!

Vier dagen op de fiets genieten van de de mooie landschappen, natuurgebieden in Gelderland rondom Nijmegen. Over mooie fietspaden en langs leuke uitstapjes onderweg fietst u mooie routes van ca. 30-35km.

Uw basis is een gastvrij hotel in Berg en Dal. Vandaar maakt u zelfs een fietstour naar Kranenburg in Duitsland en vandaar verder per fietslorrie naar Kleve: een attractieve belevenis!

Berg en Dal is een ideale uitvalsbasis voor een leuke vakantie voor het hele gezin. Met leuke plekken om onderweg te stoppen zoals diverse musea, speeltuinen en andere leuke activiteiten, zoals o.a het Afrika museum en het Valkhof museum.
Het groene en glooiende landschap nodigt uit om erop uit te trekken.

Dag 1: Aankomst ’s morgens

Fietstocht ± 30 km  – Nijmegen en fietsen door de Ooijpolder

Uiterwaarden met slingerende dijken, stuwwallen, bossen en heidevelden. Je fietst door de Ooijpolder, onderdeel van het natuurgebied Gelderse Poort. Kuddes Galloway runderen en Konikpaarden, je komt het allemaal tegen tijdens deze tocht. In Nijmegen, de oudste stad van Nederland, is van alles te doen zoals een bezoek aan het unieke fietsmuseum of een kijkje in het Valkhof museum om te kijken hoe de Romeinen hier vroeger leefden. De pannenkoekenboot ligt al op je te wachten aan de Waalkade.

Dag 2: Fietstocht ± 30 km  – Fietsen naar Groesbeek en Kranenburg

Vandaag maken we een uitstapje naar Duitsland.  We fietsen door een mooie omgeving naar Groesbeek en volgen daar het fietspad wat naast het oude spoorlijntje loopt tot aan Kranenburg. Bij het station van Kranenburg wisselen we de fiets voor een fietslorrie. Fietsend over het verlaten spoor zetten we koers naar het oude Duitse stadje Kleve. Na een rondwandeling door het stadje, nemen we de fietslorrie weer terug naar Kranenburg. Het laatste deel fietsen we weer terug naar het hotel in berg en Dal.

Dag 3: Fietstocht ± 30 km –  Wijnroute

Tijdens deze route fiets je door de prachtige bosrijke en heuvelachtige gebied vol wijngaarden en wijnhoeves rondom Groesbeek. Sommige wijngaarden zijn vrij toegankelijk dus ideaal om te bezoeken. De Nederlandse wijnfeesten in Groesbeek zijn een echte aanrader en worden gehouden in het laatste weekeinde van september. De route loopt ook langs de Duivelsberg; een ideale stop voor lunch en smakelijke pannenkoek. In Groesbeek is ook het bevrijdingsmuseum gevestigd.

Dag 4: Vertrek na het ontbijt

  • 3x Overnachtingen in een hotel in Berg en Dal
  • 3x Ontbijt
  • Informatiepakket met o.a. kaart en de fietsroutes
  • Reis van/naar hotel in Berg en Dal
  • Fiets met versnellingen: € 45,00
  • Hoogseizoenstoeslag (Juli en Augustus): €25,00
  • Reserverinsgkosten: €15,00 per boeking

Tijdens deze 4-daagse trip verblijft u in een hotel in de bosrijke omgeving van Berg en Dal, iets ten zuiden van Nijmegen.

Het hotel is voorzien van alle gemakken en helemaal aangepast volgens de RIVM normering (2020). De hotelkamers hebben een ‘connecting door’ zodat de kamers onderling verbonden kunnen worden. Het zijn 2-persoonskamers met eventueel de mogelijkheid om er 1 bed bij te plaatsen voor een kind (tegen bijbetaling)

Een gezin van 4 personen verblijft in 2 naastgelegen hotelkamers. Er kan gegeten worden in het hotel zelf maar op loopafstand van het hotel, liggen diverse eetgelegenheden in Beek en wat verderop in Groesbeek.

Het hotel is voorzien van een binnenzwembad, sauna en wellnessfaciliteiten. Kinderen kunnen zich lekker uitleven in de speeltuin.

Er is een mogelijkheid tot meenemen van een lunchpakket (ter plekke aanvragen/betalen)

Als u ’s avonds wilt dineren in het hotel is reserveren noodzakelijk

Meer over Speciale Aanbiedingen en Leuke Weetjes?