The French Connection

GENT – COMPIEGNE 2019 / 8 DAGEN / CLAIR DE LUNE

Deze prachtige tour is er eentje voor de echte liefhebbers! Tussen de stad Gent in België en Compiègne in Frankrijk liggen vele verrassende fietskilometers. De tour start met een bezoek aan de mooiste stad van België: Brugge.
Vanuit Oudenaarde fietst u door het oeroude cultuurlandschap van de Scheldevallei naar de Franse grens. Eenmaal in Frankrijk gaat het verder door een bijzonder interessant gebied, rijk aan historie. Vooral de Eerste Wereldoorlog heeft hier zijn sporen achtergelaten. Tenslotte ademen de uitgestrekte wouden rondom de stad Compiègne een keizerlijk verleden.

N.B.
– De French Connection Tour is een groepsreis. De tour kan niet individueel geboekt worden, maar alleen door groepen vanaf minimaal 12 personen.

– Deze reis wordt op een aantal data in omgekeerde volgorde uitgevoerd

Zaterdag: Amsterdam, Schiphol Airport – Gent (bus transfer)
Specials: stadswandeling Gent
De tour start op Amsterdam Schiphol Airport, waar u wordt opgehaald door onze bus. Na een bus transfer komt u in de namiddag aan op het hotelschip in Gent. Na het diner neemt onze gids u mee op een korte stadswandeling door het prachtige centrum van Gent.

Zondag:
Schip: Gent – Oudenaarde
Fietsers: geen fietstocht, met trein naar Brugge en Oudenaarde
Specials: Bezoek aan de stad Brugge
Na het ontbijt reist u met de trein naar de historische stad Brugge. Gelijk bij aankomst neemt onze gids u mee op een korte stadswandeling. Het centrum van Brugge voor een groot deel zijn middeleeuwse uitstraling heeft behouden! Hierna kunt u deze levendige stad op eigen gelegenheid gaan verkennen. Aan het einde van de middag neemt de gids u mee op de trein naar Oudenaarde, waar het schip ligt afgemeerd aan de Scheldekade.

Maandag:
Schip: Oudenaarde – Doornik
Fietsers: Oudenaarde – Doornik (40 km)
De rivier de Schelde vormt de grens tussen de regio’s Vlaanderen en Wallonië en is daarom ook een taalgrens! In de hele vallei zie je overal kleine meertjes, hier is ooit klei gewonnen voor de baksteenindustrie.
Vandaag fietst u naar Tournai (Doornik). Deze stad wordt beschouwd als een van de belangrijkste monumentensteden in België, vooral de 13e-eeuwse brug over de Schelde is een opvallend bouwwerk.

Dinsdag:
Schip: Tournai – Arleux (FR)
Fietsers: Tournai – Arleux (FR) (50 km)
Op de fiets steekt u de grens met Frankrijk over en komt u in het bosrijke gebied van het regionale landschapspark Scarpe-Escaut.
Eenmaal uit het bos, fietst u door de regio Artois, een streek waar tijdens de Eerste Wereldoorlog hevig is gevochten. Op verschillende plaatsen is dit nog steeds duidelijk zichtbaar. U slaapt op het hotelschip in de omgeving van Arleux op het Canal du Nord.

Woensdag:
Schip: Arleux – Péronne
Fietsers: Arleux – Cambrai – Péronne (50 km)
Het eerste doel van vandaag is de prachtige ‘kunst en geschiedenis’ stad Cambrai, een stad met een prachtige kathedraal. Vervolgens fietst u naar de stad Péronne aan de rivier de Somme. In de ‘Grote Oorlog’ woedde de ‘Slag aan de Somme’ in dit vlakke gebied. In het Museum van de Eerste Wereldoorlog kun je hier uitgebreide informatie over krijgen.

Donderdag:
Schip: Péronne – Brie – Noyon
Fietsers: Brie- Noyon (40 km)
De dag begint met een vaartochtje op het Canal de la Somme. Dit kanaal loopt parallel aan het sterk vertakte riviertje de Somme door een prachtig natuurgebied. U gaat van boord bij het dorp Brie (niet van de kaas!), de fietstocht brengt u in de stad Noyon, de geboorteplaats van Calvijn. De prachtige gotische kathedraal in het centrum is de één na oudste van Frankrijk.

Vrijdag:
Schip: Noyon – Compiègne
Fietsers: Noyon – Compiègne (40 km)
Bijzonderheden: Clairiere de l’Armistice, Chateau Pierrefonds
Ten oosten van de rivier de Oise liggen uitgestrekte bossen, oorspronkelijk koninklijke jachtterreinen met een stervormig wegenpatroon. Op een open plek in het bos ligt de Abdij Notre-Dame d’Ourscamp. Deze abdij dateert uit 1129 en is nu een populaire overnachtingsplaats voor pelgrims die op weg zijn naar Santiago de Compostela.
U passeert de Clairiere de l’Armistice, de plek in het bos waar in 1918 de vrede van de Eerste Wereldoorlog werd getekend in de beroemdste treinwagon van Frankrijk. Voordat de route naar het eindpunt in de keizerlijke stad Compiègne gaat, bezoekt u een van de mooiste kastelen van Frankrijk: Chateau Pierrefonds.

Zaterdag:
Einde van de tour na het ontbijt

(VERANDERINGEN VOORBEHOUDEN)

Wij raden ten zeerste aan voor deze tour een eigen fietshelm mee te brengen.

  • Verblijf aan boord (8 dgn/7 nachten) in 2-pers. hut met split-level bedden of 2-persoons bed
  • Volpension ( ontbijt + lunchpakket + 3-gangen diner)
  • Reisbegeleider voor fietstochten en stadswandelingen (meertalig: engels, duits, hollands)
  • Fiets met 24 versnellingen
  • Bustransfer Amsterdam Schiphol Airport – Gent bij aanvang reis of Gent – Amsterdam Schiphol Airport na afloop reis
  •  Aan- of afreis Amsterdam of Compiègne
  • Drankjes aan boord
  • Excursies buiten programma
  • Toeslag E-bike € 173,00 (incl. verzekering). Beperkt beschikbaar
  • Fietsverzekering € 28,00 p.p.

Meer over Speciale Aanbiedingen en Leuke Weetjes?