Wonderlijk Beieren

 • Bestemming:
 • Duur: 8 dagen
 • Prijs: €959

Het echte Duitsland vindt u in de ‘gemütliche Freistaat Bayern’, het sprookjesachtige land van de dirndls en lederhosen, vakwerkhuizen en het oktoberfeest.

Datum Schip Prijs
06-06-2020 La Belle Fleur € 949
13-06-2020 La Belle Fleur € 949
20-06-2020 La Belle Fleur € 949
27-06-2020 La Belle Fleur € 949
04-07-2020 La Belle Fleur € 949
11-07-2020 La Belle Fleur € 949
18-07-2020 La Belle Fleur € 949
25-07-2020 La Belle Fleur € 949
01-08-2020 La Belle Fleur € 949
08-08-2020 La Belle Fleur € 949

Het echte Duitsland vindt u in de ‘gemütliche Freistaat Bayern’, het sprookjesachtige land van de dirndls en lederhosen, vakwerkhuizen en het oktoberfeest. In het noordelijk gedeelte van deze streek loopt een oeroud kanaal dat de grote rivieren Main en Donau met elkaar verbindt. Het moderne Main-Donaukanaal heette vroeger Ludwigskanaal, en is destijds aangelegd door de beroemde koning Ludwig. Op de fiets en aan boord van het schip La Belle Fleur reist u van Bamberg aan de Main naar Regensburg aan de Donau. Beide steden bezitten een schitterende middeleeuwse binnenstad, opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De route voert door de afwisselende Beierse natuur, langs de “bierstad” Erlangen en de historische stad Neurenberg.
Onderweg is er voldoende gelegenheid om in één van vele ‘Biergarten’ ook culinair ruimschoots aan uw trekken te komen!

Zaterdag: Aankomst en proefrondje
Rond 13:00 uur heten de bemanning en de tourleider van het schip La Belle Fleur u welkom, het schip ligt afgemeerd in de haven van Bamberg. ’s Middags maakt u een proefrondje door de rustige groene stadsrand, om aan uw fiets gewend te raken. Daarna brengt de gids u naar het oude centrum. Bamberg is een stad van wereldklasse, met prachtige barokke gebouwen, traditionele vakwerkhuizen en veel gezellige steegjes om in rond te dwalen.

Zondag: Fietsen ± 45 km
Na het ontbijt begint de eerste fietstocht, de eerste bestemming is het kleine stadje Forchheim. U fietst langs het Main-Donaukanaal, afwisselend door bossen en open veld. Na Forchheim verlaten we het kanaal en fietsen over de “Regnitz Radweg” het dal van het gelijknamige riviertje in. Onderweg wordt natuurlijk gestopt bij een van de vele typische Beierse Biergartens voor koffie met taart of een biertje. U treft uw hotelschip weer in de stad Erlangen, deze “bierstad van Duitsland” kent een bruisend uitgaansleven met vele terrasjes en cafés.

Maandag: Fietsen ± 45 km
Aan het begin van de dag start de schipper de motor en brengt u naar de de stad Nürnberg. Een stad met een rijke maar bewogen geschiedenis, vooral verbonden aan de Tweede Wereldoorlog. Het centrum van Nürnberg dateert uit de Middeleeuwen en is na de oorlog werkelijk prachtig gerestaureerd. Slentert u hier maar eens door de straatjes!
’s Middags gaat het op de fiets verder langs een stuk van het Main-Donaukanaal dat oorspronkelijk als “Ludwigskanal” is aangelegd door koning Ludwig. Het kanaal telde destijds 101 sluisjes! De route buigt van het kanaal af en via het Rothsee natuurgebied fietst u naar het stadje Hilpoltstein.
Gezeten op het zonnedek van La Belle Fleur sluit u de dag af met uitzicht op een prachtig Beiers landschap!

Dinsdag: Fietsen ± 40 km
Na een koffiestop in het centrum van het historische stadje Freystadt fietst u naar de gracieuze pelgrimskerk “Wallfahrtskirche Maria Hilf”. Dit gebouw is een architecturaal hoogstandje uit de Barok, gelegen midden in de natuur. U vervolgt uw fietstocht naar het vestingstadje Beilngries.
Met een lokaal gebrouwen biertje in het historische centrum kunt u de dag afsluiten.

Woensdag: Fietsen ± 40 km
Vandaag voert de route dwars door het natuurpark Altmühlltal, u fietst over kronkelige weggetjes langs de berghellingen door de vallei. Regelmatig zult u onderweg het oude Main-Donaukanaal tegenkomen. Kortom, een heerlijke dag fietsen door de prachtige natuur!
Er wordt overnacht in Essing, een klein plaatsje met de langste houten brug van Europa!

Donderdag: Fietsen ± 45 km
Langs het laatste stuk van het Main-Donaukanaal arriveert u op de fiets bij de rivier de Donau. Hier ligt de Middeleeuwse stad Regensburg. Het is een prettig en veilig idee dat u de stad binnenkomt via een groene autovrije fietszone. Regensburg is een van de mooist bewaarde Middeleeuwse steden van Duitsland. Een passend eindpunt voor deze unieke fiets- en vaarvakantie!

Vrijdag: Stadswandeling en afscheid
U kunt na het ontbijt met uw gids mee om een stadswandeling te maken in het centrum van Regensburg. Natuurlijk kunt u ook nog even de tijd voor uzelf nemen om zelfstandig de stad te gaan verkennen. Om 12:00 neemt u afscheid van de bemanning, uw gids en uw reisgenoten.

De volgende tour gaat in omgekeerde volgorde en start in Regensburg.

(Veranderingen voorbehouden)

 • 7 dagen/6 nachten verblijf op een B+ schip
 • Alle Maaltijden 6 dagen (ontbijt, lunchpakket, 3-gangendiner )
 • Reisbegeleiding
 • Diverse stadswandelingen
 • Aan- en afreis schip
 • Fiets met 8 versnellingen en fietstas: €95,00
 • Parkeerkosten
 • Drankjes aan boord (koffie en thee in namiddag gratis)
 • Excursies
 • Fietsverzekering € 10,00 aan boord te betalen
 • Toeslag 1 persoonshut € 400,00
 • Toeslag diëten (glutenvrij, lactosevrij, diabetisch etc. ) € 50,00 aan boord te betalen

 

Meer over Speciale Aanbiedingen en Leuke Weetjes?